Porkkalanniemi

Retki Porkkalanniemeen on matka Suomen historiaan. Monissa paikoissa ei tosin ole enää merkkiäkään venäläisestä miehityksestä. 30 km tykistökantamalla tykit olisivat voineet ampua Helsinkiin saakka. Nykyään tänne onneksi eksyy vain vaeltajat ja lintubongaajat.

P9180100

Ensimmäinen retkemme sinne on lyhyt, niin sanotusti vain pieni nuuskahdus Porkkalanniemen ilmaa. Jätämme automme epätyypillisen mutkikkaan tien lopussa parkkipaikalle ja kävelemme metsän halki hyppien graniittikalliolta toiselle. Seuraamme valkoiset merkinnät puissa ja toivomme, että nämä ovat tarkoitetut reittimerkiksi. Ohessa yritämme ihailla upeaa ruskametsää ja ottaa hienoja kuvia.

Kun saavumme noin 1,5 km jälkeen meren rantaan, aurinko on jo matalalla ja häikäisee meidät. Huomaamme että emme todellakaan ole yksin täällä. Monissa paikoissa rannalla istuu monta pientä ryhmää kalliolla ja kaikki katsovat merelle. Tämä paikka huokuukin syvää rauhallisuutta.

P9180114

Lisää kuvia Porkkalanniemestä, myös talvelta, Flickrissä.

Ja jos etsit kunnon karttoja ja lisätietoja Porkkalanniemestä, suosittelen tätä sivustoa: Uudenmaan virkistysaluehdistys/Porkkalanniemi.

Mainokset

Posted on 1.10.2011, in Kirkkonummi, Porkkalanniemi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: