Metsä ja Ruskis

Kun suomalainen metsä kattaa 76% Suomesta ja sen lisäksi maasta löytyy noin 56 tuhatta järveä (yli hehtaarin suuria), voisi luulla, että blogi Suomen luonnosta on hyvin oikeutettu.

Metsä Suomessa seisoo vahvalla alustalla, nimittäin kivellä. Jääkauden graniitti sekä kuuset, männyt ja koivut muodostavat suomalaisen maaperän melkein yhtäjaksoisesti pitkälti pohjoiseen asti.

Kävely metsässä tarkoittaa varsinkin silmät auki jotta ei (jälleen) kompastuisi juurten ja kivien yli.

PA290061

Onneksi matkan päässä yleensä näkee palkinnoksi upean suomalaisen järven. Tällä kerralla näemme myös luonnonsuojelualueen Ruskiksen, joka sijaitsee Porvoon reunalla. Valitettavasti emme ehtineet tällä kerralla tutusta paremmin tähän alueeseen, mutta pian haluamme palata pian. Valot ja värit olivat niin kiehtovia, että unohdin kokonaan ottaa kuvan Ruskiksesta.

PA290067

Ruskis muistuttaa vahvasti Viikkiä, josta kerroinkin jo. Suuri osa sen vesialueesta on kasvanut jo umpeen ja rehevöitynyt. Jotta eläimillä olisi omaa rauhaa, onkin pääsy alueeseen kielletty  1.4.-31.8.,mutta  lintutorneille pääsee silloinkin.

Porvoonjoen suistoon lasketaan muuten myös alueet Stensbölefjärden, Kaupunginselkä, Bjurböleviken ja Sikosaaren eteläosa, jonne pääsee pitkospuita pitkin.

Mainokset

Posted on 29.10.2011, in Porvoon seutu, Ruskis and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: