Laajalahti – uusi lempipaikkani Espoossa

Tänään aamuaurinko paistoi niin upeasti ikkunasta sisään, että meidän oli aivan pakko päästä nopeasti ulos. Katsoimme nopeasti kirjasta Suomen 100  – luontokohteet mihin voisimme suunnata ja löysimme kivan paikan aivan läheltä, Laajalahden. Sieltä löytyy luontopolku, jonka pitkospuita pitkin pääsee suoraan Otaniemen pohjoispäästä luontotalo Villa Elfvikille asti ja kaikki suoraan Kehä I:n vierestä. Kuinka usein olemmekin ajaneet kehätietä pitkin eikä edes pystytty aavistamaan kuinka upea luontopolku sen vieressä kiemurtelee kolmen kilometrin verran.

Kuuran peittämät lehdet tervehtivät meitä heti Villa Elfvikin läheisen suuren parkkipaikan vierestä, kun jätämme auton sinne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täyttä intoa valitsemme pientä polkua heti parkkipaikan takana ja eksymme vähän väärään suuntaan. Mutta eipä se mitään, kun polku johdattelee meidät kuitenkin Villa Elfvikin taakse. Tutkimme ensin pyörätuolillekin käyttökelpoisen, noin 800 metrin pituisen kiertotien kaislikon halki. Upea aamuvalo häikäisee ja ruovikossa kuuluu piileskelevien eläinten ääniä. Kylmät kelit ja kostea maaperä ovat vaatineet veroa ja laituri on osittain jo aika vinossa, joten pyörätuolilla ja lastenvaunuilla liikkuville olisi voineet tulla pienet ongelmat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otan heti alkuun monta kuvaa kun värit hehkuvat lämpiminä vaikka ilma onkin pakkasen puolella. Takaisin Villa Elfvikin takana, polku jatkuu lintutornille asti hyvän kuntoisena ja torni itse yllättää leveällä rampillaan, jonka avulla jopa rullatuolilla ja lastenvaunuilla pystyy nousemaan torniin ihailemaan Laajalahtea ja bongaamaan lintuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tornin takana polku vie meidät ison peltomaiseman ohi taas metsään ja pienen suloisen mökin, johon pystyy istahtaa hetkeksi ihailemaan seutua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän jälkeen polku kapenee ja sitä pitää olla onnellinen kun on muistanut laittaa kunnon kenkiä päälle. Joissain paikoissa pitkospuut ovat aika korkeita eikä kasvillisuuden alta ei näy mitään eikä sitä tiedä kun jalka lipsahtaa pitkospuilta putoaako sitä ruohon päälle vai suohon.

Pitkospuutkin ovat hyvin kapeita ja siten pitää katsoa tarkasti mihin astuu eikä voi liialti ihailla seutua. Toinen haittapuoli on se, että Laajalahden luontopolku on hyvin suosittu, joten ohituspaikkaa pitääkin etsiä useasti. Tämä polun osa ei todellakaan sovellu enää pienille lapsille, mutta onneksi Laajalahtea kiertää myös leveä polku jossa lasten ja lastenvaunujen kanssa voi liikkua, mutta tästä myöhemmin lisää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tienhaaroissa selkeät kyltit auttavat aina eteenpäin eikä täällä ole epäilyksen hetiäkään ollaanko menossa oikeaan suuntaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monien kuvien ja kompuroimisen jälkeen näemmekin jo ekat Otaniemen talot. Polku loppuukin rantaraitille, jokahan on suosittu ulkoilutie, aina pääkaupunkiseudun rantoja pitkin. Palkitsemme itsemme kuumalla mehulla, jonka olemme kantaneet mukanamme ja aloitamme paluumatkan leveällä ulkoilupolulla joka johtaa kehä I:sen lähellä takaisin Villa Elfvikille asti.

Luontotalo Villa Elfvik muodostaa oivallisen retken päätepisteen. Sisältä löytyy ihastuttava pieni luontonäyttely eikä pelkästään lapsille. Yläkerroksesta löytyy kuulemma vielä Espoonäyttelykin. Kahvilastakin tuoksuu hyvälle ja kakkukahvit houkuttelevat. Tänään kahvilan viereisessä huoneessa on tarjolla myös luontoruokaa kuten spelttinäkkäriä ja porkkanoita suoraan tuottajalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän ihanan polun kävelemme kyllä pian uudestaan.

Lisää kuvia löytyy saksalaisesta blogistani: http://finnischenatur.wordpress.com ja Laajalahti sekä Flickristä.

Mainokset

Posted on 20.11.2011, in Laajalahti, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 kommenttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: