Luukki

Vaikka ei olekaan vielä ilta, aurinko seisoo jo hyvin alhaalla. Lounaan jälkeen kun ajamme Luukkiin (Pohjois-Espoossa), aurinko ei yllä enää kuin puiden latvoihin. Jätämme auton suurelle parkkipaikalle asuntovaunujen alueen viereen, kartanon lähelle. Luukin kartano on muuten yksi Espoon vanhemmista kartanoista.

Valitsemme Luukin ulkoilupolkutarjonnasta lyhyen lenkin, jonka luulemme 3 km pituiseksi; kuten saamme huomata myöhemmin, lenkki onkin 6 km pitkä. Joskus pitäisikin tulla takas valoisampaan aikaan ja katsoa mitä 7 lammen polulla on tarjolla, mutta nyt me emme ehdi ennen pimeää.

Reittimme alku muistuttaa vahvasti Pirttimäkeä:  suoalueita, metsässä kiemurtelevat tiet ja niin edelleen, vaan alusta lähtien kallioseinämät polun reunalla. Kun kävelemme vähään aikaa, mietimme, uskaltaisiko täällä ottaa ekat hiihtokokeilut talven tullen mutta vähän ajan päästä tulevat jo ensimmäiset mäet ja myöhemmin myös vaarallisia laskuja. Puuhun törmääminen näyttää väistämättömältä ja jalankin kiipeäminen alas päin on hankalaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polumme piti mennä lammen ympäri mutta pitkään aikaan emme näe mitään koko Hauklammesta, kunnes näemme kyltin, joka ohjaa meidät pois polulta vasemmalle. Ja siinähän pienen mäen toisella puolella se lampi onkin. Valitettavasti en löydä tietoa lammen koosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun palaamme polulle, se johtaa meidät järven päähän ja samalle tasolle veden kanssa. Vesi tulviikin jo pätkittäin polumme reunalle. Tästä lähtien polku johtaa takaisin auton suuntaan. Vähitellen valo vähenee ja aarniometsä muuttuu pelottavammaksi, hiljainen ja pimeä kun se on. Tällä hetkellä metsässä asuvat liito-oravat varmaan pelottaisivat enemmän kuin ilahtuisivat, mutta ei kuulu edes lehtien kahisemistakaan. Onneksi ehdimme autolle vielä ennen sysimustaa yötä. Tänä vuonna kun ei ole edes vielä satanut luntaa.

Luukki tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia asuntovaunuomistajille ja päivävierailijoille, mutta telttailu on kiellettu toukokuusta 2011 lähtien. Asuntovaunussa asuville on tarjolla suihkumahdollisuuksia, sauna ja keittkatoksia.

Lisää kuvia Flickrissä.

Mainokset

Posted on 7.12.2011, in Luukki/Luukkaa, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: