Porkkalanniemi talvella

Kun lähdemme kohti Porkkalanniemeä, aurinko vielä paistaa, mutta piiloutuu valitettavasti aika pian paksun pilvipeitteen taakse. Tietenkään emme käänny takaisin, käännyimmehän jo monta mutkaista kilometriä sitten moottoritieltä Espoo-Kirkkonummi kohti Porkkalanniemeä.

Tällä kerralla haluamme katsoa vähän uusia paikkoja, jotka jäivät syksyllä katsastamatta. Ajamme heti ensimmäiselle parkkipaikalle ja katsomme ympärillemme. Automme on vasta toinen, joten alue on varmaan hyvin hiljainen. Hyvät, rauhalliset valokuvausolosuhteet siis.

IMG_0846

Metsäpolku kiemurtelee jäisten järvien ohi, mutta silti polulla riittää vettä: pieni puro on vallannut miltei koko tien. Ilma on kyllä vihdoin pakkasen puolella mutta kaikki vesi ei ole vielä jäähtynyt. Tänä vuonna tammikuu alkoikin ihmeellisen lämpimänä.

IMG_0852IMG_0854

Koska tämä tie ei ole kovin pitkä, pääsemmekin jo hyvin pian keittokatokselle asti, meri pilkahtaakin jo puiden välissä. Onneksemme ikuinen kylmä merituuli taitaa pitää pienen paussin. Meri nukkuu rauhassa jäälautojen alla. Värimaailma tänään muistuttaa seepiavärisiä, vanhoja postikortteja.

IMG_0858IMG_0864

Kuten monissa luonnonalueissa Suomessa täältäkin löytyy retkeilijälle kaikkea tarpeellista kuten puuceita ja keittokatoksia.

IMG_0871IMG_0883

Otamme muutama valokuva ja lähdemme takaisin, mutta käännymme vielä lyhyesti oikealle tarkistamaan toista polkua. Tästä suunnasta näkee merelle isommalta kiveltä kun äsken vielä olimme meren kanssa samalla korkeudella. Meren ja taivaan raja on vain vaivalla näkyvissä kun usva peittää sitä tehokkaasti. Metsässä on kovin hiljaista.

IMG_0887

Lämpimän teekupposen jälkeen, jatkamme autolla seuraavalle parkkipaikalle. Jätämme auton viimeiselle mahdolliselle parkkipaikalle ennen merivartioasemalle vievää tietä, juuri sillan viereiselle pikkuparkkipaikalle.

Melkein sillan vieressä on seuraava keittokatos odottamassa retkeilijöitä. Sen takana löytyy suuri laituri. Täälläkään meri ei ole jäätynyt kun vain paikoittain.

IMG_0903IMG_0909

Sillalta näkyy kaislikkoa ja puiden heijastukset. Täälläkin on kovin hiljaista eikä muista Porkkalanniemen retkeilijöistä kuuluu mitään. He ovat varmaan kaikki ihailemassa näkymät Telegrafvuorelta.

IMG_0920IMG_0922

Porkkalanniemen aluehan pidetään talvisinkin auki ja tiet ovat hyvässä kunnossa. Tänne kelpaa tulla talvisinkin. Toki, kalliot ja metsätiet voivat olla hyvin liukkaita varsinkin jäisellä kelillä ja syksyisin kun märät lehdet peittävät maan.

Täällä ei myöskään talvimyrskyt tainneet riepotella metsää yhtä pahasti kuin Lohjalla, jossa oltiin eilen (katso kirjoitus Karkalista).

Lisää kuvia Porkkalanniemestä Flickrissä.

Mainokset

Posted on 8.1.2012, in Kirkkonummi, Porkkalanniemi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

  1. Hei! Kiva lukea ja katsoa kuvia ahkerasta talviretkeilystä. Mullakin huomenna suunnitteilla hiihto Pirttimäkeen, ja sunnuntaiksi Tukholmaan luistelemaan. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua 🙂 Kirsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: