Nuuksio talvella

Pienellä aamuhiihtolenkillä näytti luonto aivan upealta. Hellä tammikuun aurinko ja samettinen lumipeitto viehättivät ja kutsuivat niin, että oli aivan pakko tehdä vielä pientä luontoretkiä. Päämääräksi valittiin Nuuksio, koska toivo eli, että siellä olisivat tiet sen verran vapaita, että siellä uskalsi liikkua syvästä lumesta huolimatta.

Tietoa Nuuksion luontopolkujen kunnosta talvisin löydät myös Karttaan merkitty tie –bloggista.

Ennen vaellusta tietysti piti ajaa taas sen koko matkan, minkä kestääkin ajaa Matinkylästä Nuuksioon. Kuvia sentään saa myös matkalta, joten aika meni hyvin nopeasti. Aurinko tietysti päätti väsyneenä mennä harsopilvien peittoon mutta eipä voinut ainakaan valittaa liian räikeästä talviauringon valosta.

Jäimme heti ensimmäiselle parkkipaikalle ja seurattiin tallattua polkua toiselle parkkipaikalle, joka oli tietysti aivan ylitäynnä huonosti parkeerattuja autoja. Sieltä luontotalolle asti oli hyvin aurattu tienpätkä. Luontopoluilla itse ei tietenkään ole talvikunnossapitoa mutta Nuuksio on onneksi niin suosittu, että polkumme oli hyvin vapaaksi tallattu. Päätimme tehdä tällä kerralla Nuuksion lyhyintä reittiä, Punarinnakierrosta.

Kiipeiltyämme monia mäkiä olimme kuitenkin tämän pienenkin lenkin jälkeen aika uupuneita. Tosin, oltiinhan tehtykin jo hiihtolenkki. Pysähdyimme usein ottamaan valokuvia. Välillä huomasi jalanjäljistä missä polku menee, kun joku oli astunut varmaan polvelle asti syvään lumeen. Onneksi lumi jäi kiltisti puiden oksilla eikä tippunut sen pahemmin niskaan tai kameran päälle.

Jäljistä päätellen myös hiihtäjät olivat löytäneet Nuuksion järvet ja metsät.

Lisää kuvia löydät Flickristä.

Mainokset

Posted on 29.1.2012, in Kansallispuisto, Nuuksio and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: