Störsvik/Kolaviken

Sattuman kaupalla satuttiin ostamaan lumikengät (TSL 217 Escape)  juuri päivää ennen kun päätettiin tutkailla erästä uutta luontopolkua, joka sattuikin olemaan täysin lumen peitossa. Tyytyväisenä tallustettiin Kolavikenin luontopolkua pitkin jossa ilmiselvästi kukaan ei ollut kävellyt pitkään aikaan. Vain eläinten jälkiä näkyi, ja niitä näkyi runsaasti.

Niin, siis mikä Störsvik/Kolaviken? Störsvikin luonnonsuojelu- ja virkistysalue sijaitsee Siuntiossa, lähellä Kirkkonummea, aivatn Pikkalan golfkentän takana. Kolaviken on itse asiassa pieni osa Störsvikiä. Alueelle on noin puolen ajotunnin pääkaupunkiseudun länsiosasta, ei kaukana Porkkalanniemeä.

Koska on talvi ja me emme tienneet kuinka hyvin metsäpolulla pystyy liikkumaan, valitsimme vain pienen pari kilometrin pituisen polun päivän urakaksi. Ajoimme autolle hyvin auratulla tiellä uimarannan ja Pikkalan golfkentän ohi suurelle parkkipaikalle Kolavikin parkkipaikalle. Virkistysalueelle ei ole tieviittoja joten olimme jälleen onnellisia, että navigaattori luotsasi meidät oikealle paikalle. Nyt tietysti kun olemme kerran täällä olleet, pääsisimme itsekin tänne. Tänne löytäminen oli loppujen lopuksi aika helppoa.

Katsoimme uudestaan parkkipaikan reunalla olevaa aluekarttaa ja näimme, että polun löytäminen pitäisi olla aika helppoa. Sitä se puissa olevien valkoisten viivojen avulla olikin jos niitä lumisten puiden kyljestä sattui näkymään. Muutenkin oli hankala arvata mistä polku menee, kun puut olivat kaatuneet ja puskat suhteellisen korkeat. Lumikengillä tosin käveleminen oli melkein jopa vaivattomampaa kuin kesällä, koska lumi peittää monet metsäpolun epätasaisuudet kuten puiden juuret, pienet kalliorotkot ja matalaa kasvillisuutta. Tämän vuoksi sitä lumikengillä kävellessä pääseekin katsomaan enemmän ympärilleen ja voi ihailla luontoa.

Teimme siis tänään vain parin kilometrin lenkin, joka loppui jo heti ensimmäiselle niemenpäähän, muinaishautojen luokse. Toivottavasti emme astuneet vahingossa niiden päälle, kun polun löytäminen ylös mäelle oli välillä haastava.

Luonto täällä oli tosi kaunis. Neityinen metsä oli hyvin hiljainen vaikka lahden toisella puolella onkin asutusta. Kesällä tämä luontopolku on erittäin suositeltava, kun polku Kolavikistä kulkee aina meren lähellä ja vesi kimaltaa varmaankin upeasti puiden välistä.

Tarkkoja, hyviä karttoja löydät varsinkin näiltä loistavilta sivuilta: Uudenmaanvirkistysalueyhdistys.

Ja valokuvani ovat Flickrin sivuilla.

Mainokset

Posted on 11.2.2012, in Kirkkonummi, Störsvik/Kopparnäs and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 kommenttia.

  1. Hieno kirjoitus ja loistava kuva lumikengästä!

  1. Päivitysilmoitus: Kopparnäs « Retket Suomen luontoon

  2. Päivitysilmoitus: Kopparnäs « Retket Suomen luontoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: