Lähteelä Porkkalanniemellä – talvella

Eihän me nyt sankkaa lumisadetta ja tuulta pelätä! Ulos pit päästä ja ulkoiluttaa jälleen kerran lumikengät. Myönnän, että olen tänään muutaman kerran pudistanut päätäni kun katsoin millaiset autot tällä huonolla kelillä piti viedä sivuteille asti. Nelivetomme (nastarenkojen avustamana) ei tietenkään jäänyt kertaakaan jumiin.

Puolessa välissä matkaa muutimme kuitenkin suunnitelmamme tutkia Golisnäsin ulkoilualuetta kun lumisateen vuoksi pelkäsimme, että tiet voisivat hyvinkin olla monia kymmeniä senttiä lumen alla emmekä halunneet riskeerata ojaan ajamista. Sen lisäksi lossi tuskin ajaisi näin huonolla kelillä. Näin sitten päätimme ajaa Porkkalanniemeen, jonka päätie (ja sivutiet) on aina aurattu hyvin huolellisesti.

Päämäärämme oli Lähteelän ulkoilualue, jonka tie haarautuu päätieltä noin 18.5 km päästä kun kääntyi siihen Helsinki – Hanko –moottoritieltä. Parkkipaikka onkin vain pienen matkan päässä Porkkalanniemen päätiestä. Lähteelässä on noin kahden kilometrin pituinen leveä kävelytie, josta haarautuu metsäpolku lintutornille. Kävelytie on niin leveä ja tasainen, että sillä voi hyvinkin liikkua lastenvaunuilla ja rullatuolilla. Meren lähelläkin, tien päädyssä, on vessat myös rullatuolilla liikkuville.

Parkkipaikka on suhteellisen suuri ja Subarumme olikin – yllätys – ainut auto siellä. Pistimme lumikengät jalkoihin ja taapersimme metsää kohti. Pienet mäet lisäsivät mukavaan kävelyyn pientä tehostusta ja puolen matkan kun piti kävellä tuplasti, kun kepistäni oli ironnut osa, niin kyllä kesäkunto alkaa karttumaan. Tie näytti siltä, että sitä olikin vastikään aurattu, mutta lunta oli kertynyt näin sunnuntaisin juuri mukavasti lumikenkäilyyn.

Talven vuoksi ulkoilualueen palvelut eivät tulleet tätä enempää testatuiksi, joten lisätietoja Lähteelän palveluista löytyy muualta netistä.

Sankan lumisateen vuoksi en silti uskaltanut ottaa valokuvia, kun linssini ja kamerani eivät ole säänkestäviä (ainakaan tällaisen sään).

Mainokset

Posted on 19.2.2012, in Kirkkonummi, Porkkalanniemi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: