Störsvik keväällä, kahlaaminen vedessä metsässä merinäköalalla

Vihdoin viikonloppu, jolloin aurinko lämmittelee jo kivasti ja lämpötila kohoaa yli 10 astetta. Loistavat olosuhteet luontoretkelle siis.

Päätämmme lähteä taas Störsvikiin ja katsoa missä luontopolku oikeasti menee. Tarvellahan suunnistaminen ei ole aina niin helppo vaikka Störvikin luontopolku onkin merkattu puissa olevilla valkoisilla merkeillä.

Tie Störsvikin parkkipaikalle oli mutainen ja isommatkin kivet uhkasivat puhkea renkaat. Talvi on tainnut vahingoittaa mutkikkaan tien useampaan otteeseen.

Vieläkään parkkipaikalla on vain pari autoa, luontopolku ei siis taida olla ainakaan vielä kovin suosittu. Lumi on sulannut melkein kokonaan pois, vain metsän reunalla näkyy vielä pari lumikasaa. Merikin kimaltelee jo ihanasti puiden takana. Katsotaan siis onko tämä luontopolku oikeasti niin ihana kuin epäilin talvella. Meren lähellähän se pitkälti menee.

Varmuuden vuoksi pistetään kumisaappaat jalkaan. Tulemme huomaamaan, että vedessä kahlaaminen on osittain ainut mahdollinen mahdollisuus jatkaa.

Kun lähdemme autolta ja käännymme meren rannalla oikealle, huomaamme taas vanhan tutun ongelman: missä luontopolku on? Vesi näyttää olevan kaikkialla ja kaatuneet puut estävät näkyvyyden.

Kahlaamme vähän matkaa vedessä ja kiipeämme kaatuneen puun yli ja siinähän ovatkin tutut valkoiset merkit joissain puissa. Ja siellähän onkin jo kuivempi metsäpolku valoisassa metsässä.

Olemme onnellisia, että polku on tällainen kapea luontopolku parhaimmillaan. Ei me mitään leveää hiekkatietä tarvita.  Useasti kyllä isompikin laho puu estää kävelyn polkua pitkin mutta useasti meidän ei tarvitse kiertää kaukaa.

Täällä kun ei ole siivousporukkaa käynyt. Siinäpä onkin jo vanha tuttu: puu jonka päällä kävelin lumikengillä talvella:

Meri on vapaa mutta ranta on jossain kaatuneen ruovikon alla. Ihan kuin joku olisi käynyt suurella vikatteella kaatamassa kaislikon tasaiseksi saadakseen parempaa näköalaa. Kuivunutta ruovikkoa löytyy myös polulta kun olemme meren tasolla. Useastihan polku johtaa myös kallioisille mäkeille.

Näköalapaikalta kalliolta näkee jo hanhia ja lokkeja. Välillä he syöksyvät meren pinnalle kalasaaliin toivossa. Mereltä tuulee viileästi ja olen onnellinen, että otin korvasuojat mukaan. Rakkaani toki pärjää lippiksellä jo.

Katsomme linnut vähän aikaa. Tekee vain niin hyvää nähdä taas kimaltelevaa merta ja vihertävää sammalta. Aurinko lämmittelee mukavasti ja vihjailee jo tulevista lämpimistä päivistä. Tätähän me odotettiin koko pimeää talvea, vaikka kuinka kivaa olikin kahlata lumikengillä lumessa.

Lähellä ekaa mäkeä pitäisi olla myös muinaishautoja mutta me emme näe niistä mitään merkkiä. Kävelemme hitaasti koska otamme paljon kuvia. Rakkaani saa jopa upean kuvan linnusta. Eipä linnut kyllä tehneet valokuvaamisen helpoksi kun eiväthän ne istu hetkeäkään hiljaa.  Karttaan merkitty tie

Kävelemme noin 2,5 km parkkipaikalta eräälle niemelle asti, ei kaukana hiekkarantoja. Tässä kohtaa hukkaamme tien kokonaan emmekä näe valkoisia merkkejä enää. Ihmettelemme vielä metsäaukiolla olevia raunioita ja käännymme sitten takaisin.

Paluumatkalla löydän pari turkoosinsinisiksi värjättyä oksaa. Luonto kun keksii aina jotain millä yllättää. Olen kyllä nähnyt rakkaani isoisän kuvia, jotka ovat tehty luonnollisesti värjätyistä puun palasista mutta luonnossa en muista nähneeni sinisiä oksia tähän asti. Tai sitten en vieläkään oppinut pitää silmät auki luonnossa.

Lisää tietoa ja linkkejä ulkoilualueeseen löydät aiemmassa blogikirjoituksessani: Störsvik.

Kuvat talvisesta ja keväisestä Störsvikistä löydät Flickristä, set Störsvik.

Mainokset

Posted on 22.4.2012, in Kirkkonummi, Störsvik/Kopparnäs and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: