Tour de Suomi

Vähitellen alkaa olla aikaa suunnitella kesälomamme vähän tarkemmin. Retkemme sisältää noin 8 suomalaista kansallispuistoa ja muutama kansallismaisemaa. Matka kiertää koko Suomen pääkaupunkiseudulta itäpuolella ylös Inariin asti, sitten Kilpisjärvelle Norjan rajalle ja sitten taas länsipuolella takaisin. Matka kestoksi olemme suunnitelleet kahta viikkoa.

Tiedäthän mikä kansallismaisema on?

Kansallismaisema on Suomen edustavimmat maisemat, joilla on kulttuurillisesti tai luonnoltaan suuri symboliarvo suomalaisille. Kansallismaisemat valittiin vuonna 1992 ympäristöministeriln työryhmässä Suomen itsenäisyyden 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Erittäin tutut kansallismaisemat ovat esimerkiksi merellinen Helsinki ja Vanha Porvoo. Olen itsekin jo kirjoittanut yhdestä kansallismaisemasta kun kävimme Aulangossa.

Listaus Suomen kansallismaisemista löydät mm. täältä: Ymparisto.fi.

Mutta takaisin matkasuunnitteluun.

Otin uutta kirjamme käteen ja luin sen kannesta kanteen. Sen ohessa tein muistiinpanoja – tarkkana saksalaisena, joka olen – puistojen tärkeimmistä nähtävyyksistä ja mielenkiintoisista kierroksista. Tavoitteena oli päättää mitkä puistot pitäisi sisällyttää ehdottomasti matkasuunnitelmaan ja mitkä kierrokset soveltuisivat parhaiten meidän tarkoituksiin, sisältäen tietysti puistojen parhaimmat nähtävyydet.

Sen jälkeen liimasimme Suomen kartan oviin ja merkkasimme mielenkiintoisimmat puistot ja tehtiin melkein lopullista reittisuunnitelmaa. Tarkoituksena on silti olla suhteellisen spontaani reitin suhteen. Jos tulee jotain mielenkiintoista vastaan, niin ei kun sinne vaan.

Matkalla haluamme blogata melkein päivittäin, että lukijamme saavat vielä enemmän ideoita mielenkiintoisista Suomen luontokohteista ja tietysti myös sen vuoksi, että ystävät ja kaverit pysyvät kartoilla, missä me mennään.

Vielä kuusi viikkoa…

Mainokset

Posted on 3.6.2012, in Kansallismaisema and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: