Ruotsinpyhtää, Strömforsin Ruukki

Päiväretken päämääräksi oli tällä kerralla keksitty Kotkan Langinkosken, mutta menomatkalla tulikin sopivasti Ruotsinpyhtää (Strömfors) taukopaikkana vastaan. Ehkä noin puolentoista tunnin matkan jälkeen (pääkaupunkiseudulta) olikin hieno hetki pysähtyä hienoon ruukkialueeseen ja ihailla upeat vanhat talot ja sitä ympäröivä rehevä luonto.

Vielä ei ollut kovasti turisteja kertynyt kylään, joten varsin vapaasti sai kävellä ja olla. Käsityöpuoditkin olivat tyhjiä ja kaunista tavaraa riitti katseltavaksi. Muutama näistä käsityöpuodeista, esim. Kupintekijä und Luovat Kädet, ovat muuten auki ympäri vuoden!

Sisäänpääsymaksuista en oikein osaa sanoa, kun me tehtiin ilmainen kävelykierros kauniita kujia pitkin. Ja otettiin tietysti monta valokuvaa. Rakennusten sisällä olisi tietysti voinut oppia paljon alueen historiasta ja ihailla vanhoja laitteita.

Nälkäisille ja janoisille tietysti löytyy myös muutama upea paikka, mutta meillähän oli taas kiirettä jatkaa matkaa. Ja sitä vaikka ravintola kosken vieressä näytti niin kutsuvalta.

Vaikka ei mentykään rakennuksiin sisään eikä edes ulkoilmateatterilla ollut esitystä, niin ruukin alueella riitti ihailtavaa. Vanhat rakennukset ja niitä ympäröivä ihana luonto olivat jo sinänsä visiitin väärti.

Lisää kuvia löydät Flickristä: set Ruotsinpyhtää.

Viralliset nettisivut löytyvät täältä.

Mainokset

Posted on 10.6.2012, in Kotkan seutu, Ruotsinpyhtää and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: