Kuudes matkapäivä: Suomikiertue etenee pitkän pätkän Kuusamosta Kilpisjärvelle

Kuusamosta lähdettiin heti aamulla, mutta Sodankylässä tarkistettiin Lapin sääennusteet ja ne näyttivät erittäin huonolta Saana-reissumme puolesta. Seuraavana aamuna piti olla vielä jonkin verran aukkoa, joten sinnehän pitäisi sitten päästä. Joten matka jatkui yhteen pötkään Saanan juurelle olevaan Kilpisjärvelle asti.

Oulanka

Onneksi olimme aamulla olleet vielä pienellä 4 km pituisella luontopolulla (Hiidenlammen kierros) maailman kuuluisassa Oulangan kansallispuistossa. Oli sitten sentään jonkin verran jaloiteltu.

Periaatteessa suunnitelmissa oli Pienen Karhunkierroksen läpi patikoimista, mutta sääennusteet olivat Kuusamollekin tosi huonot. Kevyin varustein sitten vain lähdettiin seuraamaan käpymerkkejä ja nähtiinhän sentään upeat Kiutaköngäs-kosket punaisine kallioineen. Polku oli helppo kävellä, osittain jopa karkealla soralla peitetty. Osittain oli kyllä myös reippaita nousuja.

Tämä reitti taisi olla porojenkin suosiossa, koska sellaiset tulivat vastaan heti koskien takana. Kävelimme siis kierrosta “väärinpäin”, jotta näkisimme kosket vielä ennen sateita.

Sallan sodan muistomerkit

Sattumalta valittiin matkareitin Sallan kautta ja näimme kaupungin jälkeen tienviitan muistomerkeille. Jaloittelutauon aika siis.

Tämän jälkeen seurasi hyvin, hyvin pitkä ajomatka Suomen Käsivarteen. Muonion jälkeen loppuivat myös kaikki sivilisaation merkit, mutta mehän olimme lähteneet näkemään Suomen seutuja. Ja olipa näköalat kun ensimmäiset tunturit tuli näkyviin. Kello oli jo kymmenen kun saavuttiin Kilppariin, mutta aurinko oli vielä korkealla taivaalla.

Lisää kuvia Flickristä: Osa 1 Day 6 ja osa 2.

Mainokset

Posted on 13.7.2012, in Kansallismaisema, Lappi, Suomikiertue and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: