Seitsemäs retkipäivä: matkan kohokohta Saana

Saana

Jos kerran ajaa näin pitkälle Suomen halki, pitäähän sitten kiivetä vielä pyhälle kivikasalle. Upealtaha se alhaalla näyttää, mutta kyllä Saanan (1029 m) valloitus on kovan työn takana. Yhteensä kertyy 8 km, josta puolet valtavan mäen päälle aina ylös ja sen jälkeen yritetään päästä turvallisesti taas alas. En osaa sanoa, mikä on nyt se pahempi osuus.

Oli se kyllä hyvin raskasta, mutta olipa sitten voittajafiilis. Se kun ei ole kuntoa. Onneksi ei myöskään alkanut sataa, joten tämän jälkeen periaatteessa säät voivat olla ihan miten vaan, tätä ei voi ottaa pois ja matka oli menestyksekäs. Ei ollakaan ajettu kun 2.000 km tänne asti.

Pallastunturille

Makoisan lounaan jälkeen matka jatkui mutta nyt kohti Etelää. On tämä eri fiilis ajella nyt, kun tietää että suuntana on koti. Tänään onneksi reitti johtaa vain kansallispuisto Pallas-Yllästunturiin asti.

Pallastunturin alue on hyvin kaunis. Tunturit näyttävät kaukaa tullen pehmeiltä ja lempeiltä. Metsätkin näyttävät vihreämmältä Kilpisjärven jälkeen.

Oli kuin porot olisivat kuulleet valitukseni, etten niitä vielä riittävästi nähnyt, kun Hotelli Pallaksen edessä odotti koko jalkapallojoukkue niitä, myös 2 valkoista. Mutta ihan kuin yksi olisi puuttunut poronkäristysen syönnin jälkeen…

Lisää kuvia Flickristä Kilpparilta ja Pallakselta.

Mainokset

Posted on 13.7.2012, in Kansallismaisema, Lappi, Suomikiertue and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: