Yhdeksäs päivä Suomiturneella: Kansallispuisto Rokua

Matkalla kansallispuistoon Rokuaan näimme mielenkiintoisen nähtävyyden: Suomen Keskipisteen. Sitähän piti päästä valokuvaamaan kun kerran ohi ajetaan, vaikka kestikin pari kertaa löytää se. Monumentti on ihan nelostien vieressä, mutta puskat peittävät sen kaikilta suunnilta.

Kansallispuisto Rokua on aika pieni, mutta täällä riittää ulkoilumahdollisuuksia. Valitsemamme Pookin kierros on silti miltei ainut, joka kulkee koko ajan kansallispuiston alueella. Yhdistettynä viereisiin suojelu- ja virkistysmetsiin kyllä tarjontaa riittää.

Rokuan metsä on tunnettu siitä, että kesäaurinko saa metsän hohtamaan valkoisena, kun metsän maata peittää monisävyinen valkoinen jäkälä. Sillä jäkälä on hyvin herkkä, polkuista ei saisi poiketa.

Polku on helppokulkuinen eikä siinä ole pahoja mäkiäkään. Ainoastaan paarmoja täällä taisi pyöriä aika lailla. Polku johti pari erittäin kirkkaisten järvien ohi ja suppiakin näkyy, jotka loistavat monissa väreissä.

Lisää kuvia Flickrissä: Day 8+9.

Mainokset

Posted on 15.7.2012, in Kainuu, Kansallispuisto, Oulun seutu, Suomikiertue and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: