Mitä kaikkea tarvitsee kansallispuistoretkelle?

Nyt kun olemme ajaneet 4.500 km Suomen ympäri ja olemme käyneet monissa kansallispuistoissa, haluan kertoa, mitkä retkitarvikkeet koin erittäin tarpeelliseksi kansallispuistoretkeillä. Näitä kyllä pitää muistaa kun menee ensi keraalla retkelle.

IMG_3789

1) Hyvä retkeilykengät! Näitä kannattaa ehdottomasti laittaa päälle, vaikka ajattelisi, että kävelisi vain lyhyen pätkän. Aina voi muuttaa mieltä eikä näistä ainakaan koskaan haittaa ole. Metsässä voi olla teräviä kiviä ja kenkien paksuilla pohjilla ei sitten haittaa yhtään. Kengät antavat tukevan tuen eikä niillä liukastu helpolla (paitsi ehkä liukkaalla kalliolla, mutta siinä ei auta muutenkaan mitään). Näillä ei pääse mutalätäkkö eikä sadekaan yllättämään ja rakkojakaan ei tule, jos on ostanut kunnon kengät ja hyvät retkeilysukat.

2) Off! (tai vastaavaa), hattu ja pitkähihainen, kevyt takki hupulla ja pitkällä “saumalla”, ettei se nouse liian korkealle!

Pahimmasta hyttysparvestakin pääsee “eroon” kun vetää hupun päälle ja suihkuttaa Off!:ia hupun päälle ja paljaille vartalonosille.

Myssyni, eli rakas hellelierihattuni auttoi hyttyshyökkäyksiä korvia, niskaa ja otsaa vasten. Sen lisäksi ei ainakaan ollut vaaraa saada auringonpistosta.

3) kevyt reppu eväille ja vesipulloille! Kevyt reppu ei paina melkein mitään, mutta eväitä ja vesipulloja kannattaa aina ottaa mukaan. Kuinka usein päätimme matka varrella poiketa sittenkin vielä siellä sun täällä tai tehdä pidempi lenkki ja mäen päällä antaa pienikin suklaa- tai myslipatukka voimia paluumatkalle.

4) kirjallisuuutta suunnitteluun! Matkalla meillä oli mukana kaksi erinomaista kirjaa: Karttakeskuksen Matkailukartasto, josta löysimme matkan varrella olevia mielenkiintoisia kohteita sekä kansallispuistojen osoitteita ja perustietoja. Huippu kirja myös lähiseutujen tutkiskeluun.

Kansallispuistoista saimma loistavaa tietoa kirjasta Retkeilijän Kansallispuistot. Kirjasta löytyi yksityiskohtaisia karttoja ja hyviä selostuksia puistojen eri reiteistä ja nähtävyyksistä. Täältä saimme paljon hyviä vinkkejä kuten sen, että Repoveden Ketunlenkin kannattaa kiertää myötäpäivään.

5) Hyvä kameralaukku! Sillä haluan ehdottomasti ottaa paljon kuvia, tarvitsen retkeillä erinomaisen kameralaukun. En halunnut reppua, kun käytän retkeillä kuitenkin eväsreppua ja joskus vielä sen lisäksi käsilaukkua, joten laukun piti olla olkalaukku. Löysin Lowepro-kameralaukun, johon olen hyvin tyytyväinen.  Kameran voi upottaa nopeasti laukkuun, jossa se on sitten hyvin suojassa ja pois käsistä ja sieltä sen saa hyvin nopeasti ulos. Laukussa on myös pieniä taskuja, jonne saa muistikortit ja linssin pyyhettä. Sen lisäksi laukussa on jo valmiina ulos vedettävä sateen suojus, joka on tosi helppo käyttää. Onneksi se on myös ommeltu laukkuun kiinni, joten se ei voi hävitä.

Mainokset

Posted on 21.7.2012, in Kansallispuisto, Suomikiertue and tagged , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

  1. hei! hieno reissu ollut teillä. Todella paljon kohteita ja näkemistä, kivoja kuvia! Monet paikat oli tuttuja ja monta sellaista joihin vielä pitää päästä. t :Kirsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: