Varlaxudden (Emäsalo) kesällä

Viimeksi kun käytiin Varlazuddenin virkistysalueella oli vielä talvea, joten pitihän palata tänne katsomaan miltä paikka näyttää ilman jäätä ja lunta.

Parkkipaikalla on taas vain pari autoa, vaikka tämä virkistysalue on aika suosittu ei pelkästää porvoolaisten keskuudessa. Katsomme uudestaan parkkipaikalla olevaa karttaa, mutta eihän täällä ole mitään ehtinyt muuttumaan: edelleen täällä on pari polkua merelle ja keittokatos. Hyvä alue siis, jos haluaa lyhyen kävelyn meren rantaan ja hyvät merinäköalat makkaroita paistessaan.

Grillikatos oli mukavan näköinen ja oli jopa vielä tyhjä vaikka rannalla touhusi muutama lapsiperhe. Avointa tulta makkaranpaistoon saa tehdä vain keittokatoksessa ja karttaan merkityssä paikassa.

Päästä rannalle ei ole välttämättä niin helppoa kuin ajattelisi, kun maa on kallioinen ja epätasainen. Esteetöntä pääsyä ei ole. Usein pitääkin siirtää painoa varotellen ettei kivi viime tipassa kaadu sivulle ja päälle astuja sen mukanaan.

Näkymistä ei voi valittaa: meri näkyy rannalta hyvin laajasti ja harvat saaret eivät estä näkymiä. Pienen virkistysalueen pitkällä rannalla on myös helppoa löytää rauhallinen paikka itselleen.

Kun kääntyy grillikatoksesta oikealle pääsee suurille, sileille kallioille loikoilemaan (jos varoaa hyvin ettei astu mihinkään liukkaalle kohdalle, jotka tekevät kallion hyvin liukkaaksi) ja jos kääntyy vasemmalle niin voi seurata rantaviivaa tai pientä metsäpolkua pienelle niemelle.

Tämä on oivallinen paikka tulla ihailemaan merta ja nauttia auringosta, mutta muistathan vastuullista auringonottoa Winking smile.

Jos tänne haluaa päästä, pitää ajaa noin 20 km Emasalon saaren halki, kunnes vasemmalla näkyy pieni, musta kyltti Varlaxuddeniin. Jos satut ajamaan ohi, se ei haittaa, koska yleinen tie päättyy hetken päästä puolustusvoimien alueelle, josta voi helposti kääntyä takaisin pienen liikenneympyrän kautta.

Tarkemmat kartat Varlaxuddenista löytyvät Uudenmaanvirkistysalueyhdistyksen sivuilta täältä.

Täältä löytyy vielä toinen blogijuttu Varlaxuddenista: Karttaan merkitty tie.

Mainokset

Posted on 28.7.2012, in Emäsalo, Porvoon seutu, Varlaxudden and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: