Iso Vasikkasaari, Espoo

Kerran vuodessa ainakin koittaa se päivä, jolloin nousemme Nokkalassa M/S Ilveksen kyytiin, suuntana Iso Vasikkasaari. Ilves liikennöi monta kertaa päivittäin (ei ma!) edes takaisin Haukilahdesta Nokkalan kautta Isoon Vasikkasaareen.

Saarella on ainakin neljä kohtaa, joissa on keittokatoksia, joten makkaranpaistopaikkoja löytyy, vaikka ne ovatkin hyvin suosittuja, kuten suunnilleen joka paikka tällä saarella.

Lähellä siitä kohtaa, jossa nousee laivalta saarelle (kartalla ihan ylhäällä, punainen täplä) on pieni kahvila, josta saa jäätelöä, kahvia ja pientä purtavaa. Jos sieltä jatkaa vielä vähän matkaa ja kääntyy suurella nurmikolla oikealle länteen, niin pääsee suosittuun ravintolaan Gula Villanille. Suuri nurmikkoalue, jonka mainitsin juuri, on erittäin suosittu piknikpaikka ja siellä on myös pieni leikkikenttä.

Jos omistaa oman veneen, niin on pari paikkaa, jonne voi rantautua: ensinnäkin saman laiturin reunoille, johon saaristolaivatkin pysähtyy tai sitten saaren eteläkärkeen.

Saarella on eräs yksityisalue, jonne ei kannattaisi mennä, mutta onhan saaressa valtavasti tilaa muutenkin.

Isossa Vasikkasaaressa on myös näkötorni, mutta valitettavasti sieltä ei näe kovin kauaksi, kun metsä on sen verran korkea ja torni suhteellisen matala.

Meille tuli hieman yllätyksenä, että tungos Ilveksen kyytiin on jo kova heti aamusta lähtien. Jonoa riitti ja parkkipaikkoja alkoikin olemaan jo vähän nihkeästi, vaikka Nokkalastahan löytyy peräti kaksi parkkipaikkaa sataman lähistöltä. Jotkut jonossa kyllä odottivat toista laivaa. Jos haluaa varmistaa paikan paatilla, kannattaisi nousta kyytiin jo Haukilahdesta, jossa vene pysähtyykin ensin ennen Nokkalaa matkalla Isolle Vasikkasaarelle.

Polut saarella ovat yleensä esteettömät, ainakin ne, jotka ovat kartalla merkitty paksummalla viivalla. Ohuemmat viivat ovat metsäpolkuja, kuten myös polku näköalatornille. Matkalla tornille voi muuten poimia ihanasti mustikoita.

Kyyti Ilveksellä maksaa 4 € per henkilö meno-paluu, lapsille alle 7 vuotta matka on ilmainen. Alle 18 vuotiaat maksavat vain 2 €. Maksaa voi vain käteisellä.

Ilveksen (ja muiden laivojen) aikataulut löytyvät täältä.

Isolle Vasikkasaarelle pääsee kyllä myös Otaniemestä ja Kivenlahdesta, jolloin matka on kalliimpi.

Lisää kuvia Flickrissä, Set: Iso Vasikkasaari.

Mainokset

Posted on 29.7.2012, in pääkaupunkiseutu and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: