Marketanpuisto Espoossa

Sen jälkeen kun olimme tutustuneet Träskändan huvilan puistoon (lue tarina), kävimme vielä Marketanpuistossa, Kehä III:n varrella. Ja Markettapuisto on yhtä lailla mielenkiintoinen puisto, johon pääsee ilmaiseksi vuoden jokaisena päivänä (ellei satu olemaan joku tapahtuma). Marketanpuisto on sikäli erikoinen puisto, kun täällä on esillä puutarha- ja maisematuotetta ja –osaamista yli sadalta näytteilleasettajalta. Puisto on hyvin laaja, joten täällä riittää näkemistä ja kokemista, myös lapsille. Mielenkiintoinen, maksuton retkikohde perheellisille; että semmoisiakin on vielä olemassa!

Näin pilvisenä päivänä täällä ei ollut montakaan vierailijaa, mutta muutama lapsi leikki innokkaasti leikkipuistossa ja veistospuistossa. Kukat itse olivat jo nähneet parhaimpia päiviään kun kuumuus viime päivinä on vaatinut veronsa. Silti täällä oli moni suuri värikäs kukkameri odottamassa valoa ja varmaan vähän sadettakin. Tänne pitäisi tulla varsinkin keväällä uudestaan.

Valitettavasti uusi info-kioski ei ollut juuri auki eikä kahville haluttu mennä. Muuten kyllä hostellin kahvilasta olisi varmaan saanut hyvät välipalat.

Puistossa on myös muutama vanha rakennus ja sikäli myös hyvä retkikohde, jos on ulkomaalaisia vieraita. Tuli oikein sellainen olo, että oli jossain kaukana maalla, niin idyllisiltä rakennukset näyttivät.

Puiston reunoilla toimii myös Axxell, ruotsinkielinen puutarha-alan ammattikoulu. He hoitavat oman kauniin alueen ahkerasti ja heidän tontilla on myös suuri puutarhatarvikkeiden kauppa.

Puistosta löytyi myös kyltti lintutornille, mutta itse tornia emme (vielä) löytäneet. Myös (ruotsinkielinen) ilmeisesti lapsille suunnattu luontopolku taisi olla jo kasvillisuuden valtama, ettei sinnekään metsikköön viitsitty mennä.

Kattavaa tietoa Marketanpuistosta löytyy varsinkin täältä.

Lisää kuviani löydät Flickristä, Set: Marketanpuisto.

Mainokset

Posted on 1.8.2012, in Espoo, pääkaupunkiseutu and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: