Träskändan kartano Espoossa

Espoossa on monta paikkaa, joita voi nähdä ilmaiseksi, mutta välillä ihmettelee, että joitain ei ole vieläkään nähnyt. Kävimme nimittäin Träskändan kartanon puistossa kävelemässä ja ihmettelin miten tämä nätti puisto kauniine rakennuksineen voi olla niin tuntematon paikka. Espoon Järvenperässä sijaitseva kartanon puisto on rauhallinen oaasi keskellä Espoota, kuten myös sen jälkeen nähty Marketanpuisto, mutta siitä tämän jälkeen lisää (tarinaan pääset tästä).

Träskändan kartano ei ollut autolla kovin helppo löydettävissä, mutta kun jätettiin auton Aurorakodin parkkipaikalle ja käveltiin ehkä 10 metriä löytyi jo puiston ensimmäinen rakennus, upea käymälä! Keisarille rakennettu sveitsiläistyylinen koppi oli aika erikoinen löytö kotikaupunkimatkailijalle.

Kiersimme puistoa vähän ja löydettiin vielä lisää kivan näköisiä pieniä rakennuksia, mm. viljamakasiinin ja kahvilana toimivan pikkumökin.

Träskändan kartano oli myös puiston alussa ja komeili pienellä mäellä suuren nurmikkokentän laidalla ja upean Aurora Karamzinin kukkapuutarhan melkein ympäröimänä. Täällä riittäisi keväisin makrokuvauskohteita. Itse kartanoon ei taida noin vaan päästä ja muistaakseni se toimii nykyään vanhainkotina. Puisto kyllä on aika laaja ja mukava sekoitus sekä laajoilla nurmikoillaan että metsäpätkillään, että tänne voi hyvin tulla käymään kun etsii rauhallista puistoa. Meiltä jäi muutenkin varmaan puolet puistosta ja luonnonsuojelualueelta katsomatta. Luonnonsuojelualueellahan kiertää kaksi noin kilometrin pituista luontopolkua.

Träskändan kaunis puisto on muuten myös toiminut Kaivopuistona elokuvassa Missä kuljimme kerran.

Träskändan kartanon historiasta löytyy tietoa ehkä parhaiten tältä sivulta: Museovirasto.

Lisää minun kuvia löytyy taas Flickristä, set: Träskända.

Mainokset

Posted on 1.8.2012, in Espoo, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: