Lemmenlaakso

Kerrankin tämä sadekausi loppuukin! Ajattelin jo, etten pääse enää ollenkaan luontoretkelle. Nyt kun on syksy vielä kauneimmillaan. Ulkona onkin jo suhteellisen viileää, noin 10 astetta, ja kovasti tuuleekin, mutta metsässä ei siitä huomaa paljonkaan. Valitettavasti valokaan ei oikein enää yllä metsäpohjalle saakka kun aurinko seisoo jo hyvin matalalla.

Lauantairetkelle valittiin tällä kerralla Järvenpään Lemmenlaakson luontopolun. Lemmenlaaksossa Keravajoki mutkitteleva laaksossaan, jonka se on ajan myötä syventänyt mukavan kokoiseksi pediksi. Joen rannalla voi nätisti kulkea luontopolkua pitkin tai sitten sitä valitsee harjulla olevan parempikuntoisen polun. Kokonaisuudessaan polku on kolme kilometriä yhteen suuntaan.

Luonnonsuojelualueelle päästiin tosi helposti. Ajettiin 140-tietä Järvenpäähän kunnes Lemmenlaakso-kyltti opasti oikealle. Aika nopeasti taas piti kääntyä vasemmalle, aika huonokuntoiselle tielle. Tiesipä ainakin, että on oikeassa paikassa. Tien loppupäässä olikin jo parkkipaikka, ellei erehtynyt ajamaan “yksityistielle” viimeisessä risteyksessä.

Pienen kävelymatkan päässä löytääkin jo opaskylttiä. Ollaan nyt Opaskyltti P:n kohdalle; muista se, kun suunnat takaisin päin.

Vaikka luonto näyttää jo aika kuihtuneelta niin on siinä puolensa kun vähäinen valo heijastuu mukavasti kullankeltaisista lehdistä. Upea laakso piiloutuu suurilta osin puiden takana ja makrolinssini ei saa siitä kuvan kuvaa. Toisaalta, onpi täällä paljon muutakin kuvattavaa. Lehdet peittävät polun melkein kokonaan, mutta edelleen on monia vapaita paikkoja, jotka sitten ovatkin erityisen mutaisia, kun sadetta on ollut niin paljon. Keväällä tosin täällä on varmaankin aivan upeaa!

Aluksi kävelemme jotenkin väärin ja pääsemme takaisin kyltin luokse. Sitten seuraamme kyltin takana vasemmalla alkavaa polkua ja pääsemme risteykseen, jossa toinen kyltti johtaa Opaskyltti E:n luokse ja toinen luontopolulle, jonka halusimmekin nähdä. Luontopolku johtaa pian veden ääreen ja pikkuista mutaista polkua pitkin. Joki on runsasvetinen ja hyvin ruskea sateiden jäljiltä. Palaamme 4-kohteen luona rappuja pitkin ylös harjulle ja palaamme nyt jo takaisin opaskyltti P:n luokse vähän parempaa polkua ja pitkospuita pitkin.

Mudan takia joudummekin aika tarkasti katsoa mihin kävelee. Aurinko ei tunnu pääsevän vanhan metsän halki, joten täällä onkin yllättävän pimeää. Silti sitä edelleen näkee mielenkiintoisia sieniä ja ötököitä, joita pitää heti valokuvata.

Näitä ja monia muita valokuvia löydät Flickristä, Set Lemmenlaakso.

Mainokset

Posted on 6.10.2012, in Järvenpää and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

 1. Tapani Karvonen

  Minkä ihmeen takia ei voi ilmoittaa alueen/reitin lähtöpisteen osoitetta tai navigaattorikelpoisia koordinaatteja? Moni päiväretkikohde jää käymättä kun ei tiedä mistä lähteä liikkeelle.

  Spostiosoitetta ei saa tallentaa. Roskapostikielto.

  • Moi,
   Tämä on yksityishenkilön blogi, jossa kerran enemmän kokemuksista ja mielipidettäni kohteista. Ei ole tarkoitus kopioida jo valmiiksi netistä löytyvät tiedot kogteiden ”ylläpitäjien” sivuilta.
   Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi, koitan jatkossa laittaa vielä enemmän linkkejä kohteiden sivuille, joista löydät etsimäsi tieto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: