Särkiniemen Puisto Lauttasaaressa

Myös keskellä Helsinkiä löytyy kauniita puistoja, vaikka joskus niitä löytää vasta vuosien jälkeen. Tähän asti koin Lauttasaaren tylsänä saarena, jossa on vain korkeita, harmaita taloja ja ikuinen kylmä tuuli. Se, että täällä on mukavia, rauhallisia puistoja merinäköalalla, sitä en ollut tajunnut. Tähän asti.

Kellot juuri siirrettiin tuntia taaksepäin ja näin ollen nousimme tunnin etuajassa, ennen kun aurinko oli ehtinyt nousta. Ihanan kirkas taivas oli kerrankin eikä pilviä näkynyt ikuisen sateen jälkeen. Kyllä nyt piti nopeasti laittaa lämpimät vaatteet päälle ja mennä ihailemaan kuura-aamua. Tällaista valoa ja kuuraa ei voi monestikaan vuodessa valokuvata. Päämääräksi valittiin Lauttasaaren eteläkärjessä olevaa Särkiniemen puistoa.

Tänne ei tarvittu sen kummempia ajo-ohjeita: ajettiin Länsiväylää pitkin Helsingin suuntaan kunnes tuli tieviitta Lauttasaareen ja sieltä vain katua pitkin kunnes saavuttiin tien lopussa suurelle parkkipaikalle.

Kamerat syliin ja menoksi. Käännyttiin auton edestä heti oikealle merenrantaan päin. Kuura kimalsi upeasti kuivuneilla ruskalehdillä ja matalalla paistava auringonvalo lämmitti kivasti pakkasaamun ilmaa.

Välillä kyllä näytti siltä, että pikkupakkaset pistivät jopa lehdet palelemaan. Sitä pitääkin ensin taas tottua kylmyyteen, vaikka kesä ei ollutkaan kovin lämmin. Mutta: eipä löydy enää paarmoja eikä hyttysiäkään.

Meri oli rauhallinen sininen peitto, jossa vastakohdat näyttivät erityisen ihanalta. Mutta vaikka kaikki näyttikin uinuvan niin olivat linnut jo hyvin vilkkaat. Osa linnuista ui vedessä ja käytti hyväkseen viimeiset päivät, jolloin rannan vedet ovat vielä sulat. Toinen osa taas lensi ahkerasti okasta toiseen etsien kesän viimeisiä marjoja.

Polku niemen ympäri oli mukavan vaihtelevaa mutta aina hyväkulkuista. Se johti meidät monien pienten mökkien ohi suoraan suurelle, matalalle kalliolle. Kallion ylitettyämme löysimme uuden pienen polun, joka johti meidät aurinkoisemmalle puolelle puistoa aina merenrantaa pitkin. Näkymät olivat miltei parhaimpia: aina laaja merenpinta pienine saarineen. Ei voisi uskoa, että Helsingin keskustaan olisi kun vain muutamam minuutin ajoa.

Näin kauniina aamuna monet muutkin käyttivät valon hetket hyödyksi ja juoksijat ja muut valokuvaajat ohittivat meidät tiuhaan tahtiin.

Täällä on kyllä helppoa kulkea eikä tarvitse yhtä ahkerasti katsoa mihin astuu kuten esimerkiksi pitkospuilla kauniissa Laajalahdessa.

Map picture

Suoraan Särkiniemen puiston vieressä on Lauttasaaren ulkoilupuisto, joten kävelyn voi jatkaa mielin määrin. Meillä tosiaan oli nyt sen verran nälkää, että piti mennä kotiin syödä kinkkumunakkaan.

Lisää kuvia löydät Flickristä, Set: Lauttasaari.

Mainokset

Posted on 28.10.2012, in Lauttasaari, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: