Soukan Kasavuori – Espoon kaunein näköala?

Tämän artikkelin kirjoittaminen oli jo aika pitkään agendalla, mutta sitten vähäinen vapaa-aikani menikin matkailuun, joulukorttien tehtailuun ja joululahjojen aloittamiseen. Nyt onkin jo joulukuuta mutta päivään tätä artikkelia silti marraskuulle, jotta lyhyesti tässä blogissa vierailevat eivät saa väärää kuvaa Kasavuoren olosuhteista.

Espoon muka paras näköalapaikka löytyy Soukasta/Kivenlahdesta, ihan Espoon (villissä) lännessä. Noin 44 metriä merestä ylöspäin sijoittuu aika sileä Kasavuoren laki, josta näkee Kirkkonummen suuntaan. Lähellä sijaitsee myös Hanikan luontopolku ja ulkoilualue.

Kunhan kallio löytyy. Löytyy väitös netistä, että Kasavuorelle johtaa pieni polku, mutta tämä ei sitten paikan päältä näyttänytkään olevan niin helppoa kallioisessa metsässä. GPS kännykässä tai hyvä suuntavaisto ovat täällä ihan hyödylliset. Myös kartasta kannattaa katsoa hyvin minne päin on menossa, sillä polun aloituspiste on keskellä asuinaluetta. Vierailun arvoinen Kasavuori kuitenkin on.

Tämä kartta löytyy Hanikan luontopolun alusta, Kasavuorenrinteen vastapäätä.

Mutta nyt ajo-ohjeeseen:

Kun löydät Soukan kartasta Soukan rantatien, muista sen sijainnin hyvin. Tämän tien varrelta kyseinen kallio löytyy, mutta päästääkseen sen päälle pitää ajaa miltei sen toiselle puolelle ja suunnistaa sitten taas rantatielle. Soukan rantatietä pitkin ajetaan, kunnes tulee Soukansalmentie, jota taas seurataan kunnes löydetään lyhyen Kasavuorenrinteen. Sinne risteykseen jätettiinkin auto, vaikka siinä ei näy lähelläkään mitään virallista parkkipaikkaa. Tästä kohdasta pääsee myös Hanikan luontopolulle.

Kasavuoren polku alkaa siis Kasavuorenrinteen lopusta. Ihan kun kävelisi suoraan talojen pihoille, mutta katupätkän takana alkaakin yllättävän iso kallio- ja metsäalue.

Nopeasti kyllä suuntavaisto pettää ja pieni polku ei olekaan enää niin helppo löydettävissä. Ajattelimme koko ajan, että lähellä näkyvä kalliomäki onkin etsitty näköalapaikka mutta mites täältä ei näykään kun vain puiden latvoja.

Lopuksi kyllä kaivattu näköalakallio löytyykin ja maisemat ovatkin upeat. Pieni seikkailu tänne kiipeäminen oli kyllä, kun kalliot ovat erittäin sateisen syksyn jäljiltä erittäin liukkaat.

Onneksi tänne ei kestä kuitenkaan kiipeä pitkään, mutta pienet mutkat tulivat matkaan kun etsimme vähän turvallisemmat kohdat, jonne jalkaa uskaltaa laittaa, eli vähän rosoisemmat kalliopätkät tai ruohokaistaleet.

Täällä ylhäällä on yllättävän hiljaista. Mutta myös aika viileää, joten pian onkin jo aika palata. Hanikka jäänee seuraavalle kerralle.

Kaikki kuvani löytyvät Flickristä, Set Kasavuori marraskuu 2012.

Mainokset

Posted on 4.11.2012, in Espoo, pääkaupunkiseutu, Soukka/Kivenlahti and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: