Hanikan luontopolku (5 km), lumikenkäpolkuna

Talvella liikkuminen tarkoittaa minulle melkein aina lumikenkäilyä. Vaikka lumikenkäni ovat tuskin vuoden vanhat, niin ovat kyllä olleet rahansa väärti. Minulle se on ainakin maailman paras urheilulaji. Onneksi onkin viime päivinä satanut runsaasti lunta, joten onhan se nyt helpoin tapa liikkua metsässä lumisilla kallioilla ja syvässä lumessa.

Marraskuussa kerroin, että olimme huomanneet, että Soukassa onkin luontopolku Hanikka ja sitä nyt piti mennä kokeilemaan, vaikka se onkin 5 km mittainen ja sinänsä aika pitkä lenkki ensimmäiseksi talven lumikenkälenkiksi. Lumikengillä kun liikkuminen on hitaampaa, niin pari tuntiahan siinä menee helpostikin.

Hanikkaan löytää helposti, varsinkin jos valitsee saman lähtöpisteen kuin me. Siinä vain ajaa Länsiväylää Kirkkonummen suuntaan kunnes tulee Soukan/Suvisaariston liittymä. Soukanväylää sitten enää seurataan kunnes tulee vasemmalla puolella kyltti Uimarannalle isoine parkkipaikkoineen. Vaikka parkkipaikka onkin reilun kokoinen, niin se onkin aika suosittu, koska samasta pisteestä lähtee myös latu. Olemme muuten kiertäneet luontopolkua myötäpäivään.

Kadulta katsottuna vasemmalle päästään ladulle ja oikealle luontopolun suuntaan. Ensin tallustellaan vähän matkaa kallioisen metsän halki ja sitten seurataan vähän matkaa latua. Luontopolku on kyllä koko matkan aikana hyvin merkitty keltaisine täplineen puissa sekä käpymerkkeineen. Tulostettu kartta ja GPS kännykässä olivat silti hyviä välineitä tarkistakseen missä ollaan ja mitkä pätkät oikaistaan.

Polku on hyvin vaihteleva ja hyväkuntoisellekin riittää nousuja ja laskuja. Rappujakin löytyy ja ne lisäävätkin haasteita lumikenkäilijälle. Luonnosta kertovat kyltit toimivat mielenkiintoisina taukopaikkoina ja pitävät mielenkiinnon yllä.

Polku on hyvin kallioinen, joten hyvä vain, että on satanut näin paljon lunta. Soukan puolella näkyy myös meren rantaa ja kaislikkoa mutta myös monia (kilo)metrejä pitkospuita, joita aloin vihata vähitellen, kun lumikenkäillen näitä pitkospuita on tosi vaivalloista tallustaa. Sen lisäksi ei aina näe hyvin missä puut loppuvat ja alkavat ja kaatuminen on todennäköistä.

Kaunein osuus olikin Hanikan puolella kun ei ollut paljonkaan pitkospuita, mutta hienoja kallioita muinaishautoineen. Sielä ei myöskään ollut monikaan kävellyt ennen meitä, joten lumi ei ollut vielä tallusteltu kovaksi. Siellä puolella olikin niin hiljaista, että nähtiin pari peuraa.

Tämä oli kyllä kiva retki. Viimeistään keväällä uudestaan!

Tästä pääset karttaan (klikkaa tästä); karttaa löytyy myös parkkipaikalta. Tämä kartta on tosiaan viime retkeltämme.

Kaikkia kuviani löytää taas Flickristä: Set: Soukka Hanikka.

Ja tietenkin vastaan mielelläni myös kysymyksiin.

Mainokset

Posted on 8.12.2012, in Espoo, pääkaupunkiseutu, Soukka/Kivenlahti and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: