Lumikenkäily Porkkalanniemessä

Porkkalanniemi on talvellakin erittäin suosittu paikka, vaikka lumi yltäisikin korkealle. Sillä täällä on suhteellisen tuulista, niin lunta ei kuitenkaan ole ja lumikengät eivät ole välttämättömät, mutta liikkuminen niiden kanssa on vapaampaa ja mukavampaa.

Tälläkin kerralla ajoimme autolla Tullandintien sillalle asti, jossa on pieni parkkipaikka nätisti mäen takana piilossa. Tälläkin kerralla olimme ennakoineet hyvin ja paikka oli melkein tyhjä. Vaikka onkin talvi, niin autoja riitti aiemmilla parkkipaikoilla. Tosiaan, aurinkoa pitää käydä katsomassa heti kun sitä näkee ja nyt se näkyikin koko aamupäivän ajan.

Lumikengät päälle ja läks. Päämäärämme tällä kerralla on Porkkalanniemen eteläinen kärki, josta kuulemma on hienot näkymät merelle ja saarille. Sen lisäksi tämä on suosittu lintubongauspaikka. Vaikka lintuja itse ei ehkä nyt näe, niin voisihan paikkaa katsastaa jo kevättä varten.

Kävelemme tietä pitkin aiemmin ohitulle parkkipaikalle ja seuraamme kyltit metsään. Onneksi aiempien kävijöiden jalanjäljet johtavat meidät hyvin eteenpäin eikä kertaakaan pitää miettiä mihin päin me oikein tallustamme. Täällä kun ei ole puissa merkkejä, että kävele tässä, ole hyvä, kaupunkilainen.

Nyt kun valoa riittä’ä, riittääkin kuvaamista. Lumisia hämähäkkiverkkoja, lumihiutaleet ruohikossa… ja tämä kuivunut puu, joka näyttää katsovan tosi vihaisena.

Ja aina kun tammikuun aurinko paistaa, tuntuu maailma tuplasti niin ihanalta. Lumi näyttää ihan tomusokerilta ja taivas on ainakin yhtä sininen kun meri kesällä. Eipä ihmettä, että Suomen kansallislippu on sinivalkoinen.

Vaikka maa onkin peittynyt lumella, niin kuitenkin näkee vielä jonkin verran venäläisten rakennelmien muurit. Samalla kuuluu taustalla paukkumiset Upinniemestä.

Pari kilometrin jälkeen saavumme Eteläkärkeen. Siitä että pääseekö ihan meren rantaan kesäisin, en osaa sanoa, koska mäki/nyppylä, jonne päädymme, on sen verran korkea ja jyrkkä, joten emme lähde kiipeämään alas lumikengillä. Nälkääkin olis taas kerran.

Näkymät ovat kyllä ihanat. Puiden lomassa pilkahtaa luminen meri ja taustalla näkyy nätti majakka kaukaisella saarella.

Lisää kuvia talvisesta Porkkalanniemiestä löydät Flickristä: Set Porkkalanniemi talvella.

Tälläkään kerralla Sports Tracker ei suostunut nauhoittamaan koko matkaa, mutta linkin takana löydät sentään menomatkan, joka onneksi olikin tällä kertaa aika lailla sama kuin paluumatka.

Ja tästä pääset Googlen karttaan: Linkki. Valitettavasti kartta ei suostunut tulemaan suoraan blogiin.

Lisää artikkeleita Porkkalanniemestä löydätkin oikeasta laidasta Kirkkonummen-> Porkkalanniemen alta.

Mainokset

Posted on 20.1.2013, in Kirkkonummi, Porkkalanniemi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: