Torronsuo talvella

Lumikengillä suolle? Eikö se ole sama kuin tepastella järvellä? Eipä ihan kokonaan. Pienet, vinot puut muistuttavat olemisellaan, että nyt ei kävelläkään järvellä, vaikka valkoinen tasanne onkin hyvin iso. Näköalatasanteen näköalat ovat kyllä hyvin erilaiset kesään verratessa. Valitettavasti tällä hetkellä on tyypillisen harmaata. Valokuvista erottaa hädin tuskin taivasta lumisesta maasta.

Talvella voi kivasti tutustua Torronsuon kansallispuistoon omia polkuja kävellen, kun kesällä taas pitää seurata pitkospuut, jotta ei rikkoaisi arvokasta, herkkää luontoa.Olethan lukenut jo raporttini kesältä? Ellet ole vielä ehtinyt, niin tästä löytyy vertailumateriaalia.

Suolla meinaa eksyä helposti kun se on niin iso, mutta toisaalta, jos valitsee jonkun pisteen jonne kävelee tai pitää Kiljamon metsikköä aina vasemmalla, niin voi kävellä eksymättä. Kesällä nähdyt paikat vaan eivät helpolla löydy.

Yksi asia on kyllä ihan huippua: ei yksikään paarma hyökkää päälle ja täällä on ihanan rauhallista. Vaikka parkkipaikka olikin melkein täynnä, niin ei ihmist näy missään. Ehkä kaikki lähtivät ladulle ja kiertävät suota jossain kaukana.

Lopulla olemmekin kiertäneet pientä metsikköä ja näemme Kiljamon näköalatornia metsän yllä. Kuvasta voit nähdä sen jos katsot tarkasti. Omilla silmillä se olikin helpompi tunnistettavissa:

Metsässä sitten liikkuminen ei ollutkaan enää niin helppoa. Kesällä täällä on leveä polku mutta siinä onkin nyt latu ja sitä emme halua rikkoa. Metsässä itse taas on paljon kaatuneita puita, joten sielläkään ei pysty kulkemaan.

Lopulla pääsemme näköalatornin juurelle ja voi, kun tuoksuu hyvälle. Pieni perhe istuu tulipaikan ympärillä ja syö paistettua makkaraa. Eipä kun heti autolle syömään eväät.

Lisää kuvia retkestämme löydät täältä.

Mainokset

Posted on 17.2.2013, in Forssa, Torronsuo and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: