Nuuksio talvella

Taas kerran talvella Nuuksiossa ja taas kierretään Haukankierroksen myötäpäivään. Se on vain täydellinen reitti nollakeleille ja talviselle hiihtolomaviikon viikonloppupäivälle. Päivätkin ovat jo upean pitkät, että ehtii kävelemään 4 km ilman että pimeys yllättää, vaikka aurinkoa tänään ei taaskaan näy ja maailma näyttää mustavalkoiselta tai parhaimmillaan seepian väriseltä.

Toukokuussa (2013) avataan Nuuksiotien viereen (eli matkalla Nuuksion Haukkalampeen) uutta luontokeskusta, Haltiaa. Ehkä juuri sen vuoksi tutuilla reiteillä kyltit on lisätty ja vanhoja vaihdettu uusiin.

Nuuksio on sen verran suosittu, että tavallisilla reiteillä lumikengät ovat täysin tarpeettomat. Kannattaa kuitenkin varata vesitiiviit, hyvällä pohjaprofiililla ja terävillä reunoilla varustetut kengät. Polku on sen verran mäkinen ja tasaiseksi tallattu. Hyvällä kartalla ja lumikengillä varustettu toki voi kävellä umpimetsässäkin.

Aina sinisiä merkkejä seuraten päästään hyvin eteenpäin. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä ollut hyvä kävellä sinistä reittiä vastapäivään, alkaen suurilla rapuilla toisen parkkipaikan kohdalla. Sitten olisi voinut nousta raput ylös sen sijaan, että pitää laskea hankea suunnilleen kyykyssä ja kaidetta tiiviistä kahdella kädellä kiinni pitäen.

Haukkakierroksen monet nousut ja laskut antavat luontonautinnolle hyvän sporttibonuksen. Sohvaperunan peppu ehkä siitä vähäsen tiukkenee.

Metsässä ei tuule ikävästi ja ilma on mitä raikkaimpia. Vaikka parkkipaikka oli melkein täynnä, niin metsässä harvoin näkee vastaantulijoita. Eikä yhtäkään lentävää kiusankappaletta! Smile

Näköalat lumiselle metsälle järven toisella puolella on erityisen ihana, kun nauttii välillä kuppia Gunpowder-teetä.

Kaiken kaikkiaan retki oli täydellinen ja sen nautinto ylittyi vain uudella kahvilalöydöllä: Café Brunsdal Kauklahdessa. Pippuripihvi, noms.

Lisää kuvia Flickrissä, Set: Nuuksio February 2013.

Ja tässä vielä osoite toukokuussa avattavaan Haltiaan: Nuuksiontie 84, (02820) Espoo, ja Haltian nettisivuille: Haltia.com.

Ja muistathan myös Luontoon.fi sivut; Nuuksion osuus (huom! vasemmalla oleva valikko), Haltian osuus ja Haukkalammen luontotuvam osuus.

Mainokset

Posted on 23.2.2013, in Espoo, Kansallispuisto, Nuuksio, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: