Levi, Kittilä

Työpaikan virkistymismatka vie minut tällä kerralla Leville asti. Luontoretkihän sekin.

Minäkö Levin lumessa ilman lumikenkiäni? No way! Mutta, matkalaukku ei veny senttiäkään ylimääräistä joten sitä kai joutuu tyytymään välinevuokraamon palveluun. Neljätoista euroa kokonaisesta vuorokaudesta ei ole edes niin kova hinta kuin mitä pelkäsin ja mitä oudompaa: minä pärjään niillä vuokra”kävelyttimillä” yhtä hyvin kuin omillani.

Ihanan kollegani kanssa tassutellaankin heti saavuttuamme kohti Immeljärveä, jonka reunalta 2 km päässä pitäisi olla vohvelikahvila Riihi. Ensimmäistä kertaa kävelen tampattua reittiä latua pitkin joten matka taittuu melkein ennätysvauhtiin. Kuivin suin ei perillä onneksi tarvi olla, vaikka vohvelirauta on mennyt nukkumaan pari minuuttia ennen meidän saapumista, saksalaisen tarkkaan klo 17. Ei voi mitään, kaakaon voimalla pitää tapsutella takaisin Levin kylälle jotta ehtii ajoissa iltapalalle. Sää oli mitä mainioin, auringonpaistetta, muutamalla pilvellä höystettynä ja pari astetta pakkasta.

Illalla on tarjolla erittäin ruokaisa, hyvä buffettiruoka ravintolassa Kammissa. Siinähän syö jopa niitä kaloreita, joita ei ole vielä ehtinyt polttamaan.

Seuraavana päivänä jatkan entistä rennommin. Leviltä löytyy onneksi latujen ja rinteiden lisäksi myös talvimetsäpolkuja. Hiljainen tämä polku, jonka pitkin tallustan, ei oikeastaan ole, kun pääni yli lentää parikin helikopteria, mutta täällä sentään voi nauttia metsänäkymästä ja tähän vuoden aikaan jo voimakkaammin paistavaa aurinkoa.

Täällä metsäpolulla pääseekin melkein helpommin eteenpäin kuin kylässä itse. Levin kadut ovat nimittäin niin järjettömän liukkaat, että sinne tarvitsisi nastat alle tai vielä paremmin: liikkuisi kontaten, mutta sitä etenemistyyliä kannattaa ehkä säästää baarireissun jälkeiselle matkalle.

Nättiähän täällä on mutta ehkä vähän pieni kylä jos haluaa mennä shoppailemaan, joten ei kun taas metsään ja ajoissa lentokentälle.

Kuvat toki ovat tällä kerralla vain kännykkälaatua kun järkkäri jäi kotiin kun koin tärkeämmäksi ottaa vesitiiviitä talvikenkiä mukaan.

Kivaa oli kyllä, mutta oisin hyvin voinut jäädä ilman melkein puolet jalanpohjia peittäviä rakkoja. Joten muistathan: lumikenkäillessä laita kunnon sukat päälle, jotka eivät väänny ja käänny!

Mainokset

Posted on 6.4.2013, in Lappi and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: