Korpudden, Raasepori

Korpudden Raaseporissa on noin tunnin pääkaupunkiseudulta, joten ihan hyvä kohde lyhyelle päiväretkelle. Viitoitettu kierros on vain noin kilometrin pitunen, mutta täällä voi syödä eväät mitä mainioimmalla näköalalla suoraan järvelle päin tai sitten grillata makkarat suojaisassa grillikodassa. 

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sivuilla on taas hyvät ohjeet miten tänne pääsee, siellä ei vain mainita, että loppu matkasta on auraamatonta metsätietä. Se ei onneks haittaa. Hämäävä parkkipaikkakyltti sai meidät pysähdyttämään auton melkein kesämökin pihalle, kunnes me karttaa jonkin verran tutkittuamme huomasimme, että päämääräänhän on vielä matkaa parisen sataa metriä! Ei se mitään. Tien mutka oli sen verran leveä, että jätettiin auto siihen ja käveltiin traktorin jäljissä virkistysalueelle saakka. Lumikenkiä ei enää tarvittu (paitsi loppuvaiheessa, mutta sekään ei onneksi enää ollut pahaa).

Tien päädyssä näkee jo järven, vaikka se onkin vielä jään alla piiloutumassa. Hyvänkokoinen eväspöytä näyttää mukavalta ja näköalat ovat kesäisin varmaan hirmu nätit!

Kun seuraa polkua vasemmalle pitkospuita pitkin saapuu grillikodan luokse. Se oli tänäänkin varattu, vaikka ulkona olikin pari astetta pakkasta.

Lunta täällä veden ääressä ei ole paljonkaan, mutta yhdessä kohdassa kohtaamme pienimuotoista jäätikköä. Yli ei pääse helpolla, mutta varovasti pidämme puista kiinni ja vedämme itsemme jään toiselle puolelle.

Polku tekee pienen mutkan ja johtaa suhteellisen jyrkän mäen päälle näköalapaikalle. Onneks polku on hyvin viitoitettu, ettei jää epäselväksi, missä se menee. Näköalat ovat varmaan keväisemmällä kelillä nätimmät, mutta eivätpä nytkään ole huonot! 

Vähän ajan päästä ollaankin jo takaisin grillikodan luona ja kahlaamme lumihangessa takaisin mäkeä alaspäin. Virkistysalueelle kuuluu vielä pari saarta, mutta niitä ei nyt mennä etsimään. Jäät ovat kuitenkin jo aika heikot.

Mainokset

Posted on 7.4.2013, in Lohjan seutu and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: