Torronsuo keväällä

Torronsuo on jo tuttu paikka. Kaksi kertaa ollaan täällä jo tallusteltu, kerran kesäällä juhannuksena (linkki kirjoitukseen) ja kerran talvella lumikengillä (linkki kirjoitukseen).

Nyt taas oli suuri toive, että osuttaisiin sinne juuri lintumuuton aikana, kun kurjet lepäävät matkallaan. Harmi vain, kun linnun lintua ei nähty. Turhaksi matkaa ei kuitenkaan voi kutsua, sillä toinen matkan tarkoitus oli näyttää vierailijoillemme millaisia muita maastoja Suomesta löytyy kuin järvinäköalat tai merellinen Helsinki.

Erikoinen tämä paikka nyt jo on. Lumet ovat sulanneet ja maa on ruskean punainen. Käppyräpuiden tupsut taas ovat epätodellisen väriset, melkeinpä neonvihreät!

Aution näköinen paikka tämä on. Kun kävelee pienen lenkin Kiljamon lintutornilta ulos suolle avautuu maisema ympärille. Tuuli puuskahtaa kovemmin ja mitään ei kuulu paitsi jonkun pikkulinnun laulua metsästä päin. Pilvet tuntuvat valtavilta ja tunnen itseni edellistä pienemmäksi.

Tällä kerralla sitä sitten vihdoin kiivetään itse lintutornillekin. Aiemmin kun paarmat hyökkäsivät ja lumet estivät kulun niin nyt ei löydy tekosyytä kiivetä suhteellisen korkealle tornille kolmea kerrosta ylös. Kylläpä tutisi jalat kun korkeanpaikankammo yrittää häiritä kiipeämistä. Onneksi torni on jykevä puuteline ja ylhäällä se on niin leveä ettei enää pelätä.

Mutta katos vaan, pitkospuut suolla ovat nauhamaisen ohuet ja siellä kävelevä ihmisparvi näkyy vain väripilkkuina. Miten valtava tämä suo onkin!

Torronsuon ja Kiljamon lintutornin jälkeen tehtiin paluumatkalla vielä pieni kävely Liesjärven kansallispuiston niemen keskiväliin asti ja takaisin sekä käytiin katsomassa Korteniemen perinnetilaa mutta siitä retkestä en nyt sen enempää kerrokaan.

Lisää kuvia Flickrissä, set: Liesjärvi/Torronsuo 4/2013.

Mainokset

Posted on 27.4.2013, in Forssa, Kansallispuisto, Torronsuo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: