Saltfjärdenin lintutornilla (Kirkkonummi)

Olemme kerran viime kesällä olleet Saltfjärdenin lintutornilla, ja nyt mentiin katsomaan uudestaan näkyisikö täällä lintuja (linkki aiempaan kirjoitukseen).

Torronsuon visiitin ja Kiljamon korkean näköalatornin jälkeen tämä on vain niin ihana torni korkeudenpaikankammoisille. Raput ovat leveät ja torni matala. Ylhäällä onkin mukavasti tilaa, vaikka täällä onkin jo muita lintuharrastajia.

Tänään jokunen lintu näkyy mutta valokuvaus ei meinaa onnistua. Liian nopeat siivikkäät. Eipä haittaa kuin kevääseen heräävä luonto kiinnostaa minua yhtä lailla. Mielellään nautin näköalasta: kultainen ruovikko ja sininen vesi sen välissä sen takana retroväriset metsät, siitä on kivat tunnelmakuvat tehty.

Metsikön lähellä poltetaan vissiin roskia ja savun säväyttämä metsän reuna näyttävät ihan aavemetsiköltä; puuttuu enää päätön ratsastaja.

Äänimaailma on jo herännyt kevääseen. Ruovikosta kuuluu mukava kahiseminen, ja lintukaiset laulavat, vaan että mistä suunnasta ääni oikein tulee, sitä en kaupunkilainen minä osaa sanoa.

Toisaalta, etu siinäkin ettei mikään iso lintu tullut linssin eteen – enhän minä vieläkään osaa tunnistaa niitä. Saltfjärdenillä toisaalta olisi hyvin mahdollista kuvata harvinaisia lintuja, kuuluuhan tämä FINIBA-alueisiin (Finnish Important Bird Areas).

Lisää kuvia Flickrissä: Set Saltfjärden 28.4.2013.

Mainokset

Posted on 28.4.2013, in Kirkkonummi and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: