Aulanko, kolmas retki

Vaikka ulkona ei olekaan niin kaunis ilma, niin on siellä kuitenkin kuiva kelit, joten ei kun Aulangon maisemia ihailemaan.

Tähän asti kevät on ollut aika viileä, joten järvet eivät ole vielä täysin sulanneet. Kukat ja eläimetkin tuntuvat olevan suurilta osin vielä talviunessa. Sinivuokot ja valkovuokot kuitenkin peittävät jo metsänpohjat valkoisiksi ja sinisiksi.

(Kansallis)maisema näköalatasanteelta on jälleen kaunis. Järvi tosiaan on vasta sulamassa mutta metsä on sentään jo kaksivärinen, valkoinen ja vihreä.

Tämän jälkeen kiipeämme raput alas ja katsastamme alempaa näköalatasannetta ja karhunjahdin mosaiikkia seinällä.

Torniinkin pääsee ainakin ekalle tasanteelle asti. Yläkerran näköalatasanne vissiin avataan vaan keskikesän turistisesongilla. Raput sentään pääsee ylös paljon helpommin kuin talvella.

Ensimmäiseltä tasanteelta näkee kaikkiin suuntiin. Pitkät puupenkit kutsuvat istumiseen ja maiseman ihailemiseen, mutta nyt on vielä vähän liian viileää siihen.

Nyt kun meillä on kunnolla aikaa eikä lumi estä kulkemista, niin kiipeämme raput ihan alas karhupatsaalle. Jopas on rappusia, ja niitähän pitää lopussa kiivetä ylös taas.

Patsas on ihailtavan kaunis, ehdottomasti rappujen kävelemisen väärti. Sade on kuluttanut kiveä mutta edelleen karhut ovat söpöt.

Pitkän kiipeämisen jälkeen ylhäällä päätämme ajella pari sataa metriä autolla kohti järveä, jonka reunalla on mukavan näköinen eväspaikka. Veden toisella puolella näkyykin yksi Aulangon pienistä rakennuksista, pieni temppeli. Täällähän eväät maistuvat erittäin hyvälle.

Lisää kuvia Flickrissä, Set: Aulanko 05/2013.

Mainokset

Posted on 4.5.2013, in Aulanko, Hämeenlinnan seutu, Kansallismaisema and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: