Nuuksion uusi kaunis esteetön polku: Maahisenkierros (n. 2 km)

Yleensä en ole esteettömien polkujen fani, sillä olen onnekas kahden terveen jalan omistaja. Kiva, että niitä on, mutta mua löytää yleensä punkkien ja hyttysten keskellä metsäpolulla. Onneksi kuitenkin Nuuksion/Solvallan uusi Maahisenkierros on tosi nätti! Täällä kestää kävellä leveällä polulla. Hyvä tietää, jos joskus niitä lastenvaunuja tarvii työntää. Maahisenkierros valmistuu kuukauden loppuna, kun Nuuksion uusi luontokeskus Haltia avataan 31.5.2013.

Maahisenkierros (sekä toinen, Päivättärenpolku) alkaa Solvalla Areenan parkkipaikalta. Kierros on hyvin opastettu tai ainakin epäilen, että viimeisetkin kyltit tuodaan perille ennen Haltian avajaisia. Me nimittäin vahingossa tehtiin vähän pitempi lenkki kun eksyttiin risteyksissä väärille reiteille. Ei sekään kyllä haittanut menoamme, kun perille löydettiin silti.

Maahisenkierroksen alku on tämän laatikon takana (näet vasemmalla opaskyltin ja sen vieressä, oikealla kyltit Maahisenkierrokselle.

Ja silti mentiin heti alkuun väärin. Polun oli tarkoitus johtaa meidät vain hetkeksi metsän läpi ja sitten se menee urheilukentälle! Kyllä vain! Tosi hauska idea, sillä polku siis jatkuu urheilubaanan uloimpana baanana, joka lähtee sitten erikseen ja ylös metsään. Juoksurata metsään niin sanotusti. Tosi kiva idea!

Me tietty jatkettiin metsässä ja mietittiin, miten nyt risteyksissä onkin niin huonosti merkitty mihin pitää mennä. Pirtinmäelle olisi löytänyt jo helpommin, mutta ihan niin pitkään matkaa ei nyt haluttu kävellä. Tässä vielä lähikuva juoksuradasta metsään:

Me siis sitten jatkettiin metsässä, pahaa aavistamatta, sillä polkumme kääntyi pian urheilukentän ulottuvuudella pienen suon ohi ja oikeaan suuntaan. Omaan nimittäin aika hyvää suuntavaistoa, joten en osannut yhtään epäillä.

Valitettavasti kentältä kuului urheilijoiden kannustushuudot ja myöhemmin taas autojen äänet raikuivat metsässä, joten polku ei ole ihan täysin luonnonhiljainen. Toisaalta, jospa sitten hyttyset surraavat loppukesästä niin äänekkäät, niin ei niistä kannustushuudoistakaan enää välitä.

Kävelyretki metsässä on tietysti kaikkein ihanin keväällä kun on jo lämmintä, mutta ilma on vielä raikas ja metsä tuoksuu keväiseltä.

Löysimme kyltin, joka johti meidät maahisenkierrokselle takaisin, kierrosta vastapäivään johdaten. Pari sadan metrin päässä nähtiin ekan grillikatoksen. Kutsuvan näköinen se oli ja joku oli tässä vissiin tehnyt jo tulta, vaikka me ei kyllä halkoja löydetty. Ei siitä kyllä haittaakaan ollut, kun meillä ei ollut makkaroitakaan mukana.

Vielä vähän jatkettiin matkaa ja tultiin seuraavalle risteyksellä, josta vasemmalle päästäisiin kierroksella eteenpäin, nättiä puukaiteilla varustettua ramppia alaspäin, mutta oikealle taas piti kääntyä koska mehän haluttiin päästä näköalatasanteelle. Ja kyllä oli komeat näköalat!

Tämä on oivallinen taukopaikka. Oikealle kun kääntää katseen niin näkee idyllistä järvimaisemaa ja vasemmallekin näkee veden kiertävän kohti horisonttia. Saako olla kupponen teetä?

Harmi vain, että paluumatkalla oli yksi ei niin ihana pätkä. Kyseinen tienpätkä oli suora kuin viiva, tylsä ja valaistettu. Vissiin talvella täällä on kiva hiihtää, mutta me taidetaan jättää tämä pätkä ensi kerralla väliin ja kävelläänkin näköalatasanteella samaa reittiä takaisin. Luulisi, että tätä kohtaa olisi voinut kiertää.

Lapsiperheiden retkeä ei varmaankaan helpota myöskään se, että reitin vieressä on yhdessä kohdassa ilmeisesti yksityisen yrityksen urheiluvälineet, kiipeilytelineet jne. mutta suuri varoituskyltti, että niihin ei saa koskea. Kiva juttu, tossa ne ovat mutta heheh, et saa koskee.

Noh, kaiken kaikkiaan Maahisekierros oli kyllä nätti. Näköalatasanne mitä parhaimpia. Ensi kerralla katsotaan varmaan, miten reitistön saisi jatkettua vähän pidemmälle lenkille. Ja Haltian avajaisetkin odottelen jo. Sieltä saa sitten varmaan paljon hyvää tietoa luontopoluista.

Lisää tästä ja muista poluista seudulta: Haltia.com.

Ja lisää kuvia Flickrissä, Set: Maahisenkierros.

Mainokset

Posted on 11.5.2013, in Espoo, Kansallispuisto, Nuuksio, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: