Retki Lohjan Kisakallion metsään, Karnaistenkorvenkierros (noin 4,4 km)

Useammin olimme puhuneet siitä, että pitäisi käydä katsomassa Lohjan muita luontopolkuja, mutta tähän asti se oli aina yhtä tehokkaasti unohdettu. NYT sitten vihdoin mentiinkin. Kisakallion urheiluopiston takana lähtee nimittäin eripituisia polkuja. Valitsimme Kisakallion takaa lähtevää noin 4,4 km kiertolenkkiä, jossa olisi noin puolessavälissä sopivasti taukopaikka järven reunalla.

Noin tunti Espoosta se olisi riittävän lähelle jottei tarvitsisi turhan pitkään ajella perille asti. Lämmmin sunnuntain sää houkutteli ulos ja vielähän vältyttäisiin hyttysistä ja pahemmasta.

Auton jätimme Kisakallion taakse Jantoniementien parkkipaikalle (jossa on muuten hyvä kartta ja vessa/puucee). Auton voi myös jättää Suoniementaival-nimiselle kadunpätkälle, josta kuulemma myös hyvä lähtöpiste Karnaistenkorven retkeilijöille. Se parkkipaikka ei nyt alla olevasta kartasta näy.

Kiertolenkki kuten me sitä tehtiin ei ole sellaisenaan merkitty, vaikka merkittyjä lenkkejä täältä löytyy kyllä. Lenkkimme oli osa luontopolkua ja tarinapolkua, joten sai pikkasen katsoa mihin pitikään kääntyä ja mitkä merkit nyt pitikään seurata.

Olin erittäin yllättynyt miten monipuolinen polku tämä oli. Siinä oli rappusia, pitkospuita, nousuja, metsää ja lisää metsää, järviä, pikkupolkuja ristin rastin… Polku oli hyvä muttei liian leveä. En oikeastaan tykkää siitä jos luontopolku on yhtä leveä kuin tie.

Matkamme taittui sen hauskemmin kun löydettiin pari suunnistusrastia, joissa toki piti klemmarilla takoa reikiä kartan reunaan kun muuta ei ollut. Tulipa sentään kiivettyä pari ylimääräistä mäkeä ylös kun näki rastin. Sen pöhkömpää että kaikissa rasteissa ei ollutkaan pihtejä, joilla merkitä rastin löytämistä. Rastit olivat vissiin jääneet jostain perhesuunnistustapahtumasta.

Tavallisen suunnistuksen lisäksi täällä voi harrastaa GPS-suunnistusta. Sitä kyllä haluaisin kokeilla täällä kun sitten tulisi nähtyä muutakin kun peruspolkuverkosto.

Polut kun ovat täällä  hyvin merkittyjä, niin voisinkin kuvitella tulevani takaisin talvella lumikenkien kera. Tai mitä ettei GPS-suunnistusta harrastamaan, mikäli rastit ovat silloinkin paikoillaan.

Taukopaikka Sorvalammen reunalla oli erittäin hyvä paikka pienelle eväspaussille. Tulisija oli jo täynnä ihmisiä, tai siis istuinpaikat tulisijan ympärillä, joten istuttiin suurelle kalliolle. Leivät maistuivat siellä yhtä hyville.

Lisää kuvia Flickrissä: Set: Karnaistenkorvenkierros.

Ja tässä viel’ä linkki karttaan: Karnaisten retkeilykartta.

Mainokset

Posted on 12.5.2013, in Lohjan seutu and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: