Pyöräretki Espoo–Helsinki–Espoo (18 km)

Viime viikot meillä on ollut mahtavat kelit, joten ei ole ihmettä kun viikonloppuna on kova hinku ulos, kun on istunut toimistolla koko viikon. Ulkona on kyllä “vain” 20 astetta, mutta ei tuule kovasti ja muutenkin säät ovat erittäin sopivat pyöräretkelle.

Alla olevasta kartasta näkee suunnilleen millaisen kierroksen ajettiin. Kartasta poiketen aloitimme pyöräretken Tapiolassa ja lopetettiin se Matinkylän Merenneidon kahvilan terassilla.

Kartassa oleva rengasreitti on noin 18 km pituinen. Rundin voi hyvin pidentää ajamalla vielä enemmän rantoja pitkin kuin me ajettiin, esim. Lauttasaaressa. Melkein aina pääkaupunkiseudun rantatiellä pystyy ajamaan ja suuri osa eteläistä pyörätietä onkin mahtavan Rantaraitin reittiä.

rundtour

Niille, jotka saapuvat autolla, voivat jättää autonsa joko Nokian konttorin viereen Keilaniementielle (kartassa kirjamen A:n kohdalla) tai sitten Hietaniemen hiekkarannan suurelle parkkipaikalle (kartassa kirjaimen C:n kohdalla). Viimeiseksi mainittu on varsin suositeltava jos haluaa päättää pyöräretkensä hyppäämällä viilentävään mereen ja loikoilemalla hiekkarantsulla.

Alkupisteessä seisomme siis Nokian pääkonttorin vieressä ja kyllä, tätäkin rantapätkää saa vapaasti ajella, vaikka täällä sijaitsee Suomen suunnilleen suurin pääkonttorirypäs, mainittakoot ainakin Kone, Nokia, Fortum, Neste Oil…

Pari mutkaa ja sitä ylitetään Karhusaarentietä Neste Oilin konttorin takana ja ajelemme suuren sillän yli meren lahden ylitse Lehtisaarelle.

Tällä pyöräretkellä meri näkyy melkein aina ja se onkin aika vaihteleva kierros. Toimistoalueen takana Lehtisaaressa on enää matalia asuintaloja ja puita. Kohta sitten huomaamatta ollaankin jo Karhusaarella, jossa monilla suurlähetystöllä on paikkansa; myös Saksan suurlähetystö sijaitsee Karhusaarella. 

Jos kiinnostaa, niin Kuusisaaren jälkeen pääsee helposti Seurasaarelle. Taukopaikkana Seurasaari on oivallinen paikka ja täällä voi viettää vaikka kuinka paljon aikaa. Ihailla oravia ja tutustua historiaan katsastamalla vanhoja taloja, joita tänne on pystytetty. Mitä parasta: tämä ulkoilmamuseo on ilmainen, ellei halua tehdä opastettua kierrosta tai katsoa jonkun talon sisään. Ja voihan täällä paistaa makkaraakin tulella. (Link zur Seite des Freilichtmuseums Seurasaari.)

Sitten taas jatkamme matkaa Meilahteen ja käännymme Töölöön päin. Matkamme ei tällä kerralla vie Mäntyniemen ohi mutta siellä jossain se pääministerin kesäasunto on.

Paciuksenkadun vierestä, mäen päältä on kaunis näköala merelle. Täällä on myös iso kivikasa, joka onkin yli 4.000 vuotta vanha bronssikautinen hauta.

Pienen kivenheiton päässä onkin matkamme päämäärä: viihtyisä pieni kahvila Regatta terasseineen, suoraan Sibelius-monumentin takana, pienen sataman kyljessä. Turistit seisovat taas keskellä tietä, mutta kohta ollaankin pihalla… ja hirmu pettyneet, että kahvilan edessä onkin hirveän pitkä jono. Ei jaksais millään odottaa omaa vuoroa.

Onneksi muistin lukeneeni, että Hietaniemen hiekkarannalle on pystytetty uusi kahvila. Hietsu ei olekaan kuin lyhyen matkan päästä. Café Ann Mare tai Hiekkarannan Kahvila on myös hyvin suosittu, mutta jono tuntuu etenevän paljon nopeammin. Tilaamme kahvia ja kakkua ja istumme terassille nauttimaan auringosta.

Uusilla voimilla aloitamme kotimatkan: ensin Hietaniemen hautausmaan ohi Ruoholahteen ja sieltä tuulisen sillan yli Lauttasaarelle. Sieltä vain suoraa tietä Espooseen päin. Vähitellen pyöräily tuntuu jo jaloissa. Kuitenkin paluumatka on kohta jo tehty ja loppupätkäksi ajelemme vielä Westendin rantoja pitkin Haukilahden sataman ohi ja jätskille Merenneito-kahvilan terassille.

Lisää kuvia Flickrissä, Set: Bicycle tour Espoo – Helsinki – Espoo.

Mainokset

Posted on 9.6.2013, in Espoo, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: