Aamiainen Meikon luonnosuojelualueella, Kirkkonummella

Aurinko paistaa ja vielä on ihanan kämmintä. Mitä siis parhain syy lähteä luontoon ja syödä siellä aamupalaa. Sämpylät maistuvat tunnetusti paremmin järven rannalla kun ruokapöydällä.

Vilkaistiin Karttakeskuksen Matkailukartastoon ja sieltä löytyikin kaksi mielenkiintoista paikkaa: Meikon luonnonsuojelualue ja Ragsvaldin museoalue Kirkkonummella.

Natura-alueeseen kuuluvaan luonnonsuojelualueeseen Meikoon pääse eri paikoista, mutta helpoin lienee Korsolammentien päädyssä olevasta suuresta parkkipaikasta. Vaikka näitkin mahdollisesti vesilaitoksen vieressä olevat viitoitukset, niin sinun ei tarvitse kävellä katua pitkin takaisin vaan voit jatkaa parkkipaikalta suoraan polkua pitkin ja sitten valitset risteyksessä vasemmalle menevää polkua, roskiksen ohi. Mihin ne kahdet muut tiet menevät, sitä en tiedä (vielä). Alueelta ei nimittäin kovin hyvää karttaa löydy.

Muutaman sadan metrin päästä (huom! polku voi olla liukas ja mutainen sateiden jälkeen) löydät itsesi polkujen risteyksestä, josta löydät taas polkuverkoston kylttejä. Oikealle polkua seuraten pääsisit bunkkerille (n. 3 km) ja vasemmalle/suoraan pääset Meikon polkua pitkin (myös n. 3 km). Täältä löydät myös puuceen. Bunkkerin suuntaan menee myös pidempi Meikon ulkoilureitti, mutta siitä en osaa sanoa, mihin asti se johtaa.

Me taas käveltiin puuceen ohi järven rannalle oikealle.

Sileiksi pestyiltä kallioilta aukesi upea näkymä kauniille Meiko-järvelle. Tässä kohtaa juuri ei saa uida, kun tässä on vedenottamo, mutta muualla saa uida. Vesi täällä onkin houkuttelevan kirkas.

Istuutuimme kallioille ja nautittiin auringosta ja veden äänestä kun se liplatteli kallioilla. Sämpylät olivat tosiaan erittäin herkulliset tällaisessa paikassa. Tämän jälkeen lähdettiinkin takaisin jo ja Ragsvaldin museoalueelle, josta kerron vielä lisää.

Jos sinua kiinnostaa alueen historia, niin parkkipaikalta löydät ohjeita mobiiliopastukseen, joka on saatavissa kolmella eri kielellä neljästä eri kohteesta: Kirkkonummen historiasta, Porkkalanniemestä, Porkkalan vuokra-ajasta ja Ragsvaldin museoalueesta.

Meidän retkistä Porkkalanniemelle löydät artikkelit kategoriasta Porkkalanniemi.

Kaunis tämä Meiko oli, pitääpi ehdottomasti tulla uudestaan. Rauhallistakin oli eikä autojen äänet päässyt häiritsemään kuten esim. osittain Nuuksiossa. Ihmisiäkin nähtiin vain pari.

Valokuvani ovat Flickrissä, Set: Meiko.

Lisää Meikosta voit lukea täältä: Meikonsalomaa.fi, Kirkkonummi.fi ja visitsouthpointfinland.fi.

Mainokset

Posted on 11.8.2013, in Kirkkonummi, Meiko and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: