Glomsånin koski ja Bembölen myllyt

Glomsånin koski on aika pieni varsinkin näin syksyllä mutta pitihän tännekin nyt tulla, varsinkin kun netistä ei meinaa löytyä melkein mitään tästä paikasta.

Koski on hyvin piilotettu 110-tieltä Kehä II:lle vievän rampin vieressä.

Miten tänne sitten pääsee? Autolla kun ajaa Ylämyllyntielle ja kävelee sitten mäkeä alaspäin taas ja seuraa katua rampin lähelle puusillan päälle. Tähän yleinen tie loppuu tai no, jatkuuhan se polkuna puron molemmin puolin, mutta polku on kasvanut melkein umpeen. Koska täällä voi olla vaikka mitä ötököitä, kannattaa laittaa kunnon kumisaappaat ja vetää sukat housulahkeiden päälle.

Tosiaan, polku vie kosken molemmin puolin jonkun verran ylöspäin, mutta kovin helposti ei pääse ihan veden viereen. Kovin iso koski ei tosiaan ole, mutta ehkä pitäisi tulla uudestaan kun lumet sulaa tai kovan sateen jälkeen.

Puron oikealla puolella näkee vielä Bembölen myllyn rauniot. Jos ollaan tarkkoja. niin täältä löytyy ylä- ja alamyllyn rauniot. Rauniot olenkin nähnyt jo kyseistä ramppia ajessa auton ikkunasta.

Myllyt rakennettiin 1700-luvulla ja ne olivat toiminnassa vuoteen 1935 asti. Sen jälkeen ne unohtuivat kuitenkin nopeasti. Tien nimet täällä vielä viittaavat myllyihin, kuten tie jonne automme jätettiin: Ylämyllyntie.

Lisää tietoa löytää esimerkiksi täältä: espoo.fi/Glomsånin koski

Mainokset

Posted on 14.9.2013, in Espoo, pääkaupunkiseutu and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: