Kivinokka, Kulosaari

Kivinokka oli minulle vielä täysin tuntematonta aluetta, tähän asti. Onneksi tehtiin nyt täällä kivan viikonloppukävelyn upeassa syyssäässä.

Kartan avulla löydettiin pienellä vaivalla Kivinokalle, vaikka tänne ei johtanutkaan tienviitta. Pientä mutkikasta tietä pitkin ajettiin koko ajan kesäsiirtolan mökkien ohi aina suurelle parkkipaikalle asti. Parkkipaikka on myös tosi lähellä Kulosaaren kartanoa.

Kivinokalla on luontopolkukin, mutta se jäi tällä kerralla näkemättä.

Relativ nahe des Parkplatzes, vielleicht ein paar hundert Meter die (für nicht-Bewohner) gesperrte Straße entlang, gelangt man zum Badestrand.

Ranta on ihanan hiekkainen ja yllättävän suuri, vaikka tänään olikin jo liian kylmää rantavisiitille. Rannalta näkee, että tässä ollaan edelleen keskellä kaupunkia. Yllättävän hiljaista täällä silti on. Hiekkaranta loppuu toisella puolella kaislikkoon ja toisella puolella kivisempään maastoon.

Vähän matkaa vielä eteenpäin löydämme Kivinokan kioskin, meidän tämän retken päämäärä.

Kahvilan takana voi istua ja ihailla seutua munkilla ja kahvilla (tai Jaffalla). Kesäisin täällä on häkeissä myös kanoja.

Takaisin parkkipaikalla päätämme tehdä vielä pienen lenkin Kulosaaren kartanoa ihailemassa. Siellähän se seisoo pienen polun päässä, lähellä satamaa: vaaleanpunainen ja iso nurmikko edessä.

Mainokset

Posted on 14.9.2013, in Helsinki, Kivinokka/Kulosaari, pääkaupunkiseutu and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: