Kävelylenkki Haukilahden vesitornin takana

Paksu sumu oli kaupungin yllä ja ulkona ei tainnut tulla yhtään valoisammaksi. Toisaalta, meillä oli vapaata ja tahto oli suuri päästä ulos.

Ensin ajoimme ihmeellisen hiljaisen kaupungin halki Matinkylän pieneen satamaan Nokkalaan asti. En muista enää, mitä tarkasti siellä haluttiin kuvata, mutta emme ainakaan kovin pitkään siellä viivytty.

Sitä ei kuitenkaan heti haluttu lähteä takaisin kotiin, joten ajoimme vielä Haukilahteen entisen vesitornin, nykyisen ravintola Haikaranpesän luokse, jotta voisimme ottaa muutama sumukuva.

Vesitornin läheisyydessä pitäisi olla joku vanha kivihauta, mutta sitä emme valitettavasti (vielä) löytäneet. Sen sijaan löysimme nätin leveän kävelypolun, joka johti meidät ympyrässä mäkeä ylös ja alas. Polku on talvisin vissiin valaistu latu, siltä se ainakin näytti.

Metsän maasto täällä on täynnä jäkälää kallioiden päällä, eli hyvin tyypillisen suomalainen maasto täältä löytyy. Yhdessä paikassa näkyy myös söpö pieni lammikko.

Tämä kävelylenkki oli erittäin mukava juuri tämmöisenä sumuisena, viileänä aamuna, kun ei keksi mitään hyvää lenkkiä. Polku oli ainakin hyvin käveltävissä, aika tasainen ja varmaan liikuntarajoitteisillekin hyvin kuljettavissa, mutta matkan aikana pitää ylittää monta pientä ja isompaa mäkeä, joten yksin voi olla hankalaa päästä mäkeä ylös rullatuolilla. Pituudeltaan lenkki on reilun kilometrin mittainen.

Melkein koko lenkin aikana puistoa ympäröivät talot näkyvät, mutta ainakin näin viikonloppuaamuisin täällä on ihanan hiljaista.

Kaikki kuvat Flickrissä, Set: Haukilahti 11/2013.

Mainokset

Posted on 3.11.2013, in Espoo, Haukilahti/Nokkala/Matinkylä, pääkaupunkiseutu and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: