Fiskarsinmäki (noin 1 km) ja lintutorni

Viime syksyllä olimme jo kerran Fiskarsinmäen luontopolkua kiertelemässä, mutta taisin unohtaa kirjoittaa lenkistämme. (Mistä mä löydänkään niitä valokuvia siltä retkeltä?)

Eilenhän satoi vihdoin kunnolla lunta, joten nyt oli aivan pakko päästä lumikenkäilemään. Olihan siellä melkein 15 senttiä lunta.

Fiskarsinmäen luontopolun löytää suhteellisen helpolla seuraten Kauklahdenväylää, kääntyen Mankin seisakkeen kyltin kohdalla Lasilaaksontiehen ja seuraten sitä mutkitellen loppuun saakkan. Kartasta on silti apua, kun Lasilaaksossa on paljon haamuteitä ja –risteyksiä. Luontopolulle ei ole viitoituksia, mutta sen tunnistaa siitä, että tie johtaa metsään ja noin 8 auton parkkipaikalle.

googlemaps Lasilaaksontie 15

Parkkipaikan laidalla on kyltti luontopolusta ja seudun luonnosta. Polku alkaa ja loppuu kyltin vasemmalla puolella. Me valittiin reitin vasemmalle laitumen aidan vierestä.

Aurinko paistoi ja sää oli juuri sopivan lauha ja mukava. Eli juuri hyvä, että lähdettiin heti ulos, koska kohtahan se menee pilviin kuitenkin.

Vähän ajan päästä tulimme mäkiselle, metsäiselle “saarelle” tai siltä se ainakin näytti.

Lumikengilläni pääsin loistavasti liikkumaan. Eipä ollut melkein yhtään riskiä, että kaatuisin lumen alla olevaan jäähän ja muutenkin niillä käveleminen oli ihanan tasaista. Lumikenkäilyhän on miltei täydellistä liikkumismuotoa raskaana olevalle.

Pienen matkan päässä saavuimme risteykseen, jossa kyltti näytti tietä lintutornille. Polkua itsehän ei lumen alta näkynyt.

Tornin vieressä polku jatkui kaislikkoon. Ylhäältä tornilta näki, että polku johti kaislikon läpi merenlahden jäille. Polkua käyttävät vissiin alueen pilkkijät.

Loistavasti merkitty polku (metsäreitillä) johti meidän mukavan kierroksen mm. leveän joen vierestä takaisin autolle. Täydellinen pieni lenkki.

Tässä blogissa (linkki) näette myös kuvan miltä seutu näyttää lintutornista katsottuna.

Ja täältä näet kaikki minun kuviani tästä retkestä: Flickr, Set: Fiskarsinmäki, Espoonlahti.

Mainokset

Posted on 2.2.2014, in Espoo, pääkaupunkiseutu, Soukka/Kivenlahti and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: