Lähiseutukävelyä

Voi kun aika lentää. Paljon ollaan oltu liikkeellä, mutta pidemmät luontoretket ovat syystä sun toisesta jääneet. Pienokaisemme juoksee mielellään ja sinänsä olisi tarkoitus päästä luontoretkille taas useammin.

Toisaalta, kivahan se on, että asuinseutumme on hyvin metsäpainotteinen, vaikka ihan keskellä asutusta ollaankin. Ei tarvitse mennä kauas ja on jo keskellä metsää. Pienokaisemme rakastaakin lähteä ”juurimetsään”. Siellä voi juosta metsäpolkuja pitkin ja ihmetellä luontoa. Mielellään hän jättää oraville kuusenkerkkiä yms. puunkannoille tai ihmettelee sieniä, joita onkin näin sateisella syksyllä ollutkin runsaasti.

IMG_1013

Yllättävän pitkällekin pääsee kun vain kävelee sinne mihin kolmevuotiaskin. Monesti kyllä pitää vielä ottaa rattaat mukaan, jotta ei tarvitse painavaa tyyppiä kantaa takaisin, kun emme huomaakaan miten pitkälle päästiin.

IMG_1014

Itse huomasimme, että vaikka ei enää olla kovasti päästy katselemaan uusia seutuja ja polkuja, löytyy uusia ja jänniä paikkoja ihan läheltä. Ja sinne asti jaksaa raahautua ainakin myös ilman suuria valmisteluita.

Pienokainen myös opettaa katsomaan luontoa uusin silmin. Kerran hän vain yhtäkkiä istuutui maahan ja katseli pitkään matalaa lampea. Ihan en päässyt ymmärtämään mitä hän siellä näin keskittyneenä katseli, mutta oli mukavaa kun voi vain pysähtyä ja ihmetellä edessä olevaa luontoa eikä tarvitse mennä tiettyyn paikkaan katsomaan jotain, mitä jossain oli kehuttu kauniiksi.

Lisää kuvia näet Flickrissä: Espoo neighborhood -albumista.

Mainokset

Posted on 26.12.2017, in Espoo, pääkaupunkiseutu, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s