Kajaanin linnanrauniot ja puisto

Käytiin lomalla Kajaanissa ihastelemassa linnanrauniot.

Rauniot sijaitsevat pienellä saarella Kajaaninjoessa ja niiden yli menee silta (Linnansilta, myös Ämmänsillaksi kutsuttu). Raunioilla on jopa oma katunumero Linnankatu 27, vaikka yli menevä tie onkin Ahontie.

Raunioiden seinät kohoavat kuin labyrintti pienellä saarellaan ja niissä on kiva kävellä. Niitä myös edelleen restauroidaan entistä turvallisimmaksi. Opaskyltti kertoo eri huoneiden sijaintia ja linnan viimeisestä taistelusta ennen sen viimeisten asukkaiden antautumista ja linnan räjäytystä.

Sitten kun rauniot on tutkittu, voi siirtyä järvenkapeikon molempien reunojen sijaitsevat puistot.

Keskustan puolella on avointa ruohopuistoa, jossa sijaitsevat mm. Eino Leinon patsas, leikkipaikka kioskineen ja portti, joka on omistettu Olympialaisiin menestyksekkäästi useana vuonna osallistuneelle Heikki Savolaiselle.

Kartasta näin, että patsaita olikin lähellä vielä muutama muukin, Elias Lönnrotin patsas Ahontien toisella puolella ja Pietari Brahen patsaat jokea pitkin keskustan ”toisella puolella”.

Toisella puolella on enemmän puita ja kivinen niemi, jonka päällä olevalle puusillalle ei keksitty mitään syytä. Ehkä vesi oli vain erityisen matalalla näin kuuman kesän aikana. Kiva puisto ainakin löytyi toiselta puolelta jokea.

Mainokset

Posted on 28.7.2018, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: